Модни дневници: Лондон

Кристофър Бейли, дизайнерът и CEO, който затвърди името Burberry и го превърна в синоним на съвременната британска мода, без съмнение има вкус към промените. 

С вчерашното си ревю в рамките на седмицата на модата в Лондон, модната къща официално премина към новия модел “виж сега – купи сега”. Бейли представи втора, различна колекция за есен 2016, след като първата направи своя дебют по време на традиционното ревю през пролетта. От сега нататък, Бейли и дизайнери като Том Форд, Ралф Лорън и Томи Хилфигер, няма да показват тенденциите с един сезон напред, а дрехите, които клиенти, блогъри и звезди виждат на дефилетата, веднага ще стават достъпни за пазаруване.

И докато всички говореха за промяната и ролята на пионер, която Burberry заемат сред британските брандове, останалита популярни имена от Лондон ни показаха своето виждане за пролет-лято 2017. След като я видяхме на няколко от големите ревюта в Ню Йорк, Хейли Болдуин направи своя дебют като модел и в британската столица, дефилирайки за Julien Macdonald. Бела Хадид пък откри ревюто на Versus Versace, като колекцията маркира завръщането на Донатела Версаче, след като Антъни Вакарело напусна, за да застане начело на Saint Laurent. 

В галерията по-долу ще видите и колекциите на Temperley, Topshop и други! (Снимки: Profimedia)