La Dolce Vita: Бианка Балти пусна колекция бански

Красивата Бианка Балти, муза на дуото Доменико Долче и Стефано Габана, стана поредният модел, който опитва късмета си в дизайнерското поприще. 

Балти създава лимитирана колекция бански костюми за онлайн магазина Yoox. А ако някой разбира от секси плажен стил, то това е Бианка! По-рано тази година читателите на мъжкото списание Sports Illustated избраха италианката за “Rookie of The Year” на култовия брой Swimsuit Issue. В него тя дебютира със спираща дъха фотосесия, позирайки в оскъдни бански костюми и макар да е на 32, пребори конкуренцията с лекота. 

За рекламната кампания към колекцията Бианка се снима в част от моделите, които създава за Yoox. Банските са класически, но с подчертана ретро кройка и вдъхновени от стила на 60-те години. Цели модели с изрязан гръб и предложения от две части с висока талия и райе перфектно се вписват в духа на “калифорнийската мечта”, която вдъхновява Бианка.

Любимите модели на Бианка са целите бански в райе. “Можеш да ги съчетаеш с чифт къси панталонки и да се разходиш за сладолед!” За самата колекция, моделът споделя: “Винаги съм била креативна и бунтарка като тийнейджърка. Реших да започна да шия дрехи, които бих продавала на пазара. А по-късно, като модел, имах възможността да нося толкова много красиви дрехи. Това ме вдъхнови да искам да създам собствен, качествен продукт.”

“Създадох тази колекция, вдъхновена от жените, които обичам, независимо от тяхната възраст и тип фигура. Моделите ми се предлагат в голямо разнообразие от размери и могат да се носят както от 14-годишната ми племенница или 60-годишната ми майка.”

Споменаването на “калифорнийската мечта” съвсем не е случайно. Един от ярките спомени на Бианка от детството й е песента “California Dreamin”, звучаща от касетофона на баща й в малкия й роден град Лоди, Италия. По-късно животът на модела я отвел в бленуваната Калифорния, където “мечтите могат да станат реалност”.