Круизната колекция на Gucci със специална кауза

Новото ревю на Gucci се проведе вчера в Рим и представи круизната колекция на марката.

От Gucci обвързаха концепцията на събитието, както и самата колекция, тематично – главен фокус беше борбата за равноправието. Дизайнерът Алесандро Мишел представи своето мнение по темата върху моделите, които бяха представени.

Сред дрехите можем да видим тоалети с пришита бродерия на женска матка, окрасена с цветя, както и ключова дата в движението за половото равенство. Става дума за 22 май 1978 – денят, в който абортът е бил разрешен за първи път в Италия.

Думите, превърнали се в слоган на кампанията, “Моето тяло, моят избор” също се появиха на гърба на стилен тъмно лилав блейзър. Това е феминисткото мото от 70те насам и перфектно се вписва в актуалните събития. Точно сега в САЩ се борят за правото на жените да изберат безопасен аборт и Gucci имат силно мнение по въпроса.

Джамбатиста Вали: В модата най-важни са позитивните емоции

Сред останалите модели от колекцията отново си проличаваше вниманието към детайла. Облеклата и аксесоарите умело вплетоха мотиви от гръцката митология, както и от историята на Римската империя.

Първата колекция на Риана вече е пълен успех

Един интересен модел на аксесоар носеше лицето на Херкулес. В профилите в социалните медии на марката обясниха, че са избрали да включат неговия лик, защото е символ на сила и героизъм.

Колекцията наистина ни остави впечатлени с оригиналния начин, по който са вмъкнали толкова елементи в моделите. Но трябва да признаем, че и гостите на шоуто бяха облечени подобаващо.

Хари Стайлс, Gucci, и прасетата… отново

Точно в стила на Gucci посетителите на събитието Хари Стайлс, Наоми Кембъл, Салма Хайек и други известни личности се появиха с интересни и смели визии. Певецът например избра бял тоалет с двуредов блейзър и остави маникюра си в пастелни цветове да бъде акцент.

Всички визии може да разгледате в галерията. 

Снимки: Profimedia