Джамбатиста Вали: В модата най-важни са позитивните емоции

Джамбатиста Вали е поредният дизайнер на висша мода, който създава модели за H&M. Цялата съвместна колекция ще бъде в магазините през ноември.

Оказва се, че розовата тюлена рокля на Кендал Дженър от галата amfAR е именно модел от предстоящата колекция. За колаборацията с шведската марка за бърза мода Вали казва, че тюлените рокли са “предястие”, а цялата колекция ще предложи усещане за флуидност между дамска и мъжка мода.

“Клиентите ще могат да интерпретират тази колекция както пожелаят”, казва дизайнерът, който от години твори в Париж, макар да е роден в Рим.

Приех този проект, защото усещах, че е дошъл моментът да споделя визията си с нова аудитория. Предлагам стил, а не мода, нещо с по-дълбок смисъл и по-дълъг живот. В колекцията няма да има неща, които да искаш да изхвърлиш след един сезон.

35 неща, които ще бъдат модерни до края на света

Обикновено жените са тези, които заемат неща от мъжкия гардероб, затова си помислих, че сега и мъжете могат да се вдъхновят за стила си от дамския гардероб. Например флоралните и животинските принтове и пайетите. 

Моят стил е непреходен, защото съчетава миналото с настоящето. Той няма възраст, защото представлява ефилософия без граници. Той е флуиден, спонтанен, свободен и абсолютно несъзнателен. А сега вече няма дори пол.

Забавлявайте се и правете всичко със страст. Модата трябва да носи положителни емоции.

Модерни пролетни комбинации от блогърите