Au revoir, Lanvin! Най-добрите звездни визии на Албер Елбаз

Краят на една ера – Албер Елбаз напуска поста си на креативен директор на модна къща Lanvin след 14 години.

Тази новина шокира модния свят вчера, след като дизайнерът обяви оттеглянето си и сподели, че решението не е негово. Според VOGUE, Елбаз наскоро е имал разногласия с един от главните акционери в компанията Шау-Лан Уонг и изпълнителния директор Мишел Юибан, и именно това е причината за напускането му. 

“Искам да изразя благодарността си към всички, които работеха заедно с мен по възраждането на Lanvin в последните 14 години,” казва в официалното си изявление дизайнерът. “Заедно посрещнахме предизвикателствата и възобновихме блясъка, връщайки модната къща на полагащата ѝ се позиция сред луксозните френски марки.”

Без съмнение оттеглянето на Раф Симънс от Dior преди броени дни в момента кара всички да спекулират, че постът му ще се заеме именно от Елбаз и тези събития не са просто съвпадение. Как биха изглеждали колекциите на Dior с подписа на Елбаз? Като заклети фенове на неговите творения само можем да тръпнем в очакване.

През всичките години, прекарани в Lanvin, Елбаз си изгради и доста голям кръг от звездни почитатели. Негови тоалети са носили Бионсе, Джулиан Мур, Мерил Стрийп, но той обожаваше да облича своите любимки Натали Портман и Ема Стоун. Най-добрите моменти на Албер Елбаз от червения килим ви очакват в галерията!

Снимки: Vogue, Profimedia

Текст: Йоанна Илиева

Звездите в Oscar de la Renta

Най-добрите вечерни тоалети на Кейт Мидълтън