Balenciaga ще съдят Никола Гескер

От Balenciaga никак не са доволни от последните изказвания на бившия им главен дизайнер Никола Гескер. По негови думи, по време на работата си за бранда той се е чувствал “изцеден.” 

В интервю, публикувано в списание System през април, Никола Гескер споделя, че бюрокрацията в марката е причината да напусне. По негови думи хората в екипа му са били страхотни професионалисти, но не е получавал подкрепа от бизнес страната на марката и накрая нещата са ескалирали до там, че работата се е свеждала до парите, а не до модата. 
Дизайнерът се чувствал “изцеден” и в края на краищата се наложило да напусне. 
Брандът ще повдигне обвинения срещу него за “издаване на конфиденциална информация”, въпреки че това е първото и единствено интервю, в което той си позволява да говори за проблемите в Balenciaga, които са го провокирали да се оттегли. 
В момента в модния свят упорито се носят слухове, че Никола ще пусне на пазара своя едноименна линия. Други пък очакват да заеме поста на Марк Джейкъбс в Louis Vuitton. 
Гескер обяви, че напуска поста си на главен дизайнер в началото на ноември миналата година. Тогава от бранда заявиха, че двете страни са решили да прекратят работните си отношения, но конкретна причина не беше дадена. На мястото на Никола застана Александър Уанг
Снимка: Profimedia