Стилът на Мими Валдес, творчески директор в компанията на Pharrell

Представете си хита на Pharrell “Happy” като стила на момиче. Е, има такова момиче и се казва Мими Валдес.

Творчески директор на компанията на Pharrell Williams i am OTHER, Мими Валдес отговаря за модните марки на изпълнителя, както и за канала му в YouTube.

Стилът й се описва с една дума, колкото и клиширана да е тя: цветно! И винаги удобно. Ето какво разказва Мими Валдес за своя ежедневен стил:

За маратонките:
Обожавам маратонки, обожавам комфорта. Нуждая се от него! Харесвам усещането сякаш стъпвам върху възглавници. Макар че днешната мания по маратонките ми е малко сюрреалистична. Те винаги са били част от хипхоп културата, но до неотдавна не бяха приемливи на много места. Спомням си много партита през 90-те, които имаха стриктен дрескод “без маратонки”. Странно е да виждаш как нещо, което се е смятало за лош вкус, в момента е култово.

Тайната за “геройски” градски стил

За ботушите UGG:
Преди да ги пробвам, ги смятах за най-грозните обувки на света. После една приятелка ми каза колко са меки и колко много топлят, обух ги и в миг те се превърнаха в най-красивите обувки! В момента ги имам във всякакви цветове, имам дори моделите от колаборациите с Comme des Garçons, Sacai, и Pendleton.

За това как решава какво да облече:
Обличам се само и единствено за себе си, не за клиентите или за колегите ми. А ако и съпругът ми хареса визията, това вече е черешката на тортата. Той има отличен вкус! Що се отнася за хората, с които се срещам по работа през деня, те също са с креативни професии. И ако нещо, което съм облякла, се хареса, ми става приятно, защото уважавам хората от моята сфера.

Какво да облечем, когато имаме лош ден

За ежедневния си look:
Любимата ми дреха са пъстрите клинове. Удобни са и съм свикнала с тях, харесва ми, че си имам униформа. Като дете ходех в Католическо училище и съм свикнала с униформите, даже ги смятам за нещо, което те улеснява сутрин. Не ми харесва да трябва да вземам твърде много решения за това какво да облека и как да го съчетая. Любимите ми клинове са на бранда Black Milk Clothing – постоянно правят яки колаборации, като тези с Game Of Thrones и “Улица Сезам”. Колкото по-щур принт, толкова по-добре!