Модерната сламена шапка – акцентът на гардероба ни

Лято 2022 е горещо като най-новите модни тенденции в облеклото. Със сигурност сте забелязали всички тези мини поли и дрехи в розово. Колкото и да се опитваме да отбягваме сезонните модни трендове, те са неизбежната и свежа промяна, необходима на гардероба ни. Време е да се преоткрием в най-новите модни аксесоари за този сезон.

В слънчевите летни дни, да сложиш шапка като аксесоар е не само супер стилно, но и изключително практично. Дори можем да кажем, че е здравословно. През лятото шапката е този must have аксесоар, който освен, че ни охлажда, се грижи и за предпазването на лицето ни от слънчевите лъчи.

Снимка: Unsplash.com

Може би вече се питате кой е най-правилният вариант за избор на шапка? Съществуват толкова много разновидности… Що се отнася до най-добрият и най-прохладен вариант – сламените шапки са фаворит тук! Те са страхотен избор както за плажни визии, така и за летни тоалети.

Стилната сламена шапка проправя своя път в летните гардероби от далечната 1700г.

Историята датира от Франция, тогава са били известни под името bergère. В крайна сметка се утвърждават като класика в блясъка на стария холивудски стил от 30-те години на миналия век.

Вече можете да намерите и много аксесоари като чанти и бижута, изработени от слама. Обичаме летните трендове, които без усилие съчетават класиката с нотка на модата от новото време.

Снимка: Unsplash.com

Този тип шапка лесно се допълва с някои от любимите ни летни аксесоари. Освен това е известна със своя изключителен комфорт, издържливост и майсторска изработка. Изтъкана от слама с широка периферия, тя ни осигурява достатъчно сянка. Как да не я заобичаме? Получаваме съвършен външен вид само с един щрих!

Ако все още се питате дали това е правилният аксесоар за Вас, не се колебайте. Този очарователен аксцент е готов за пътуване, за плаж и за всяка друга дестинация, на която слънцето грее силно! Не се съмнявайте, че ще изглежда страхотно с любимата Ви лятна рокля. Погрижете се за сладката си лятна визия като изберете подходящата сламена шапка!

ВИЖТЕ ОЩЕ: Вдъхновение от блогърите за стайлинг на лятната шапка