Подготовката на Емилия Кларк за наградите BAFTA започнала от предишната вечер

За да се подготви за което и да е събитие, звездата с британски корени спазва няколко задължителни правила.

На тазгодишните награди BAFTA Емилия Кларк носи красива, но и доста опасна рокля от Schiaparelli, както я описва самата актриса.

Моделът е обсипан с множество висулки и камъни в тъмносиньо. Роклята е част от haute couture колекцията на марката, като креативният директор, Даниел Роузбери, който стъпи на длъжността миналата година, е нанесъл специални поправки върху модела заради Емилия.

Допълнение към роклята, което за съжаление не виждаме на червения килим, е  яке, украсено със същите камъни като от роклята. Лично според нас, тоалетът изглежда по-завършен с връхната дреха.

Гостите на наградите BAFTA нарушиха всички правила

За прическата Емилия се е доверила на известния фризьор Сам Макнайт, който прибира косата й в строг нисък кок.

До колкото до бюти визията й, подготовката започва от предишния ден – или поне се очаква да е така. Кларк си признава, че по принцип се старае да пие много вода в деня преди червен килим и да си ляга по-рано, но точно в този случай не е успяла да го направи.

Затова пък преди да започне подготовката си е отделила значително време да се погрижи за кожата си с помощта на продукти на Clinique. След това макияжът й създава гримьорът на марката Линдзи Александър. Визията е с нежен опушен очен грим и нюд червило.

BAFTA 2020 – “1917” със седем награди, Кейт Мидълтън с рециклирана рокля и още акценти от вечерта

Вижте целият процес на подготовката във видеото за американския Vogue: