BAFTA 2020 – “1917” със седем награди, Кейт Мидълтън с рециклирана рокля и още акценти от вечерта

На наградите BAFTA за 2020 година големите победители отново бяха “Жокера” и “1917”, но този път историческата драма получи най-много награди.

Вчера се проведе най-голямото събитие сред сезона на наградите във Великобритания и на него не липсваха запомнящи се моменти.

Кейт Мидълтън и принц Уилям се появиха с носени и преди тоалети – Кейт бе облякла рокля в златно и бяло от Alexander McQueen, която видяхме за първи път чак през далечната 2012-та година.

Хоакин Финикс, който отдавна даде обещанието си, че този награден сезон ще носи само един костюм, също бе сред важните гости на събитието, след като филмът с неговото участие “Жокера” спечели три награди.

Най-големият победител обаче беше “1917”, който спечели седем статуетки, сред които за най-добър филм, най-добър режисьор и най-добра кинематография.

Брад Пит отново беше победител за приза най-добра поддържаща мъжка роля, макар и да не успя да присъства на събитието. Марго Роби прие наградата от негово име и прочетете речта му, отново изпълнена с шеги: “Здравейте, Великобритания, чух, че вече сте необвързани – добре дошли в клуба. Смятам да нарека тази статуетка Хари, защото нямам търпение да го доведа в САЩ.”

Други победители бяха Рене Зелуегер и Лора Дърн, а сред наградените филми челно място зае и продукцията “Parasite”.

За повече детайли от събитието, разгледайте снимките в галерията.

Fashion GalleryHero Slider