Какви обеци подхождат най-много на вашето лице

Деликатни или висящи, изцяло от метал или украсени с камъни – чудили ли сте се някога какъв тип обеци ви подхожда най-много?

Понякога е трудно да изберем модел, който да пасва едновременно на стила ни на обличане, на прическата и формата на лицето ни. За да разберете кой чифт обеци най-добре ще подчертае излъчването ви, трябва на първо място да го съобразите с това дали имате овално, сърцевидно или друг тип лице

Кръгло лице

Ширината му е почти колкото дължината, като най-широко е при бузите.

Ако имате такова лице, най-добрите обеци за вас са всякакъв вид висящи обеци, както изчистени, така и с камъни. Избягвайте халките и малките обеци.

Избирайте нестандартни модели с интересен дизайн, тънки верижки или висящи камъни. Така те ще подчертаят страните на лицето ви и ще го направят да изглежда по-издължено. 
Малките обеци се губят, а халките допълнително подчертават кръглата форма на лицето ви. Избягввайте обаче обеци, които са прекалено обемни.

Овално лице

Челото е със същата ширина като бузите, а брадичката е стеснена.

На това лице отиват почти всякакви обеци. Избягвайте прекалено дългите модели, които стигат до под брадичката – те ще накарат лицето ви да изглежда много издължено. 

Можете да избирате както малки обеци с плочка, камък или перла, така и висящи модели с верижки, също и халки.

Сърцевидно

Челото е по-широко от бузите, а лицето се стеснява към брадичката. 

Най-добрите обеци за вас са тези, чиято форма е обратна на тази на лицето ви – по-широки в долната част и тесни в горната. Избягвайте именно такива, които дублират формата му и се стесняват надолу. Обикновено сърцевидните лица имат ясно изразени скули и изискват модели обеци с повече детайли в края, за да могат да подчертаят именно скулите и очите. Избирайте модели с триъгълна форма, такива с дълги верижки и камъни в края.

Още на стр. ii