Как да съчетаваме правилно бижутата си

Да комбинираме бижутата си така, сякаш сме взели първите няколко пръстена и колиета, които са ни попаднали пред очите, всъщност е истинско изкуство.

Смесването на стилове, различни камъни, цветове и метали трябва да се прави много внимателно, иначе рискувате да изглеждате като ходеща коледна елха. Дори в стотиците снимки на визии по модните блогове, Instagram и Pinterest, където отрупаните с пръстени ръце изглеждат съвсем случайно подбрани, всъщност е вложена доста мисъл, а те самите са съобразени с останалите бижута, часовника, облеклото и дори грима на притежателката си. Използвайте тези три неща като отправни точки, когато избирате вашите бижута.
Съчетайте ги с тоалета си

Почти сигурно е, че първо избирате облеклото си за деня, а чак след това с какви бижута ще го комбинирате. Тук има едно правило, към което да се придържате – контрастът е ключов! Планирате ли да носите обикновен тишиърт и семпли дънки? Тогава заложете на обемна огърлица с цветни камъни. Ако пък сте избрали дантелена рокля и цветни обувки или пък друг тоалет с повече приковаващи погледа детайли, заложете на семпли бижута, като комплект нежни пръстени или тънка верижка с малка висулка. 
Съчетайте бижутата с повече бижута

Вече ви споменахме за таланта това да напластавяш бижута. Истината тук е, че няма строго определено правило, към което да се придържате, но пък е хубаво да си изберете тема и да действате по нея. Бохо, метал и перли, принтове и така нататък ще ви улеснят, когато се чудите дали да комбинирате два вида гривни или пръстен с камък с други, семпли модели. 
Но и тук не трябва да прекалявате. Никога не смесвайте две прекалено обемни огърлици, които ще се борят за внимание в тоалета ви. Ако ще напластявайте, заложете на тънките метални верижки с перли или плочки, които лесно ще се съчетаят едно с друго. Също така внимавайте със смесването на металите. Ако искате да съчетаете пръстени от злато и сребро, то нека поне бъдат със сходен дизайн и стил. Не прекалявайте с пръстените с цветни камъни и гривните с различни графични мотиви. 
Съчетайте ги с грима си 


Понякога този съвет се надценява, но и той може да ви помогне. Например, ако залагате на драматичен грим с опушени очи или пък кърваво червено червило, най-добре е да изберете семпли бижута. Ако гримът ви е по-лек, а цветът на устните ви е неутрален до нежно розов, спокойно можете да бъдете смели в избора на огърлица, гривни или пръстени. Светлите цветове лакове, особено бялото, си пасват добре със златистите метали, а ако обичате тъмните лакове в нюансите на сивото, черното и синьото, то сребърното е за вас. Ако маникюрът ви е смел, с рисунки, глитъри или графични дизайни, изберете само часовник или гривна, тъй като ръцете ви ще изглеждат прекалено претрупани, ако сложите и няколко пръстена.