Мода : Дрескод12 ЯНУАРИ 2016

Как да съчетаваме правилно бижутата си

Комбинирайте ги по вид или ги съобразете с дрехите и дори грима си

Да комбинираме бижутата си така, сякаш сме взели първите няколко пръстена и колиета, които са ни попаднали пред очите, всъщност е истинско изкуство.

Смесването на стилове, различни камъни, цветове и метали трябва да се прави много внимателно, иначе рискувате да изглеждате като ходеща коледна елха. Дори в стотиците снимки на визии по модните блогове, Instagram и Pinterest, където отрупаните с пръстени ръце изглеждат съвсем случайно подбрани, всъщност е вложена доста мисъл, а те самите са съобразени с останалите бижута, часовника, облеклото и дори грима на притежателката си. Използвайте тези три неща като отправни точки, когато избирате вашите бижута.
Съчетайте ги с тоалета си

Как да съчетаваме правилно бижутата си
Почти сигурно е, че първо избирате облеклото си за деня, а чак след това с какви бижута ще го комбинирате. Тук има едно правило, към което да се придържате – контрастът е ключов! Планирате ли да носите обикновен тишиърт и семпли дънки? Тогава заложете на обемна огърлица с цветни камъни. Ако пък сте избрали дантелена рокля и цветни обувки или пък друг тоалет с повече приковаващи погледа детайли, заложете на семпли бижута, като комплект нежни пръстени или тънка верижка с малка висулка. 
Съчетайте бижутата с повече бижута

Как да съчетаваме правилно бижутата си
Вече ви споменахме за таланта това да напластавяш бижута. Истината тук е, че няма строго определено правило, към което да се придържате, но пък е хубаво да си изберете тема и да действате по нея. Бохо, метал и перли, принтове и така нататък ще ви улеснят, когато се чудите дали да комбинирате два вида гривни или пръстен с камък с други, семпли модели. 
Но и тук не трябва да прекалявате. Никога не смесвайте две прекалено обемни огърлици, които ще се борят за внимание в тоалета ви. Ако ще напластявайте, заложете на тънките метални верижки с перли или плочки, които лесно ще се съчетаят едно с друго. Също така внимавайте със смесването на металите. Ако искате да съчетаете пръстени от злато и сребро, то нека поне бъдат със сходен дизайн и стил. Не прекалявайте с пръстените с цветни камъни и гривните с различни графични мотиви. 
Съчетайте ги с грима си 

Как да съчетаваме правилно бижутата си
Понякога този съвет се надценява, но и той може да ви помогне. Например, ако залагате на драматичен грим с опушени очи или пък кърваво червено червило, най-добре е да изберете семпли бижута. Ако гримът ви е по-лек, а цветът на устните ви е неутрален до нежно розов, спокойно можете да бъдете смели в избора на огърлица, гривни или пръстени. Светлите цветове лакове, особено бялото, си пасват добре със златистите метали, а ако обичате тъмните лакове в нюансите на сивото, черното и синьото, то сребърното е за вас. Ако маникюрът ви е смел, с рисунки, глитъри или графични дизайни, изберете само часовник или гривна, тъй като ръцете ви ще изглеждат прекалено претрупани, ако сложите и няколко пръстена. 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДРЕСКОД

Friday Fetish: Пролетта се пренася и върху ризата
Дрескод25 МАРТ 2022

Friday Fetish: Пролетта се пренася и върху ризата

Този сезон statement piece е овърсайз ризата във всички ярки цветове на дъгата

Три нови визии от Кейт Мидълтън
Дрескод23 МАРТ 2022

Три нови визии от Кейт Мидълтън

Херцозите на Кеймбридж посетиха дома на Боб Марли и още забележителности

25 изненадващо стилни и свежи визии в зелено
Дрескод17 МАРТ 2022

25 изненадващо стилни и свежи визии в зелено

От тоалети в цвят шамфъстък до неоновозелено

Latest Look: Мария Бакалова на наградите Critics Choice
Дрескод14 МАРТ 2022

Latest Look: Мария Бакалова на наградите Critics Choice

Българската актриса сияеше на червения килим