7-те златни правила за модата на 30-годишните

Правилата на стила са сред нещата, които се увеличават с нарастването на ЕГН-то. Или поне така ни се струва на нас, а вероятно и вие ще ни подкрепите.

Хората имат изградено мнение за това как трябва да изглежда и какво трябва да носи една жена на определена възраст. И ако това ви се е струвало незначително, докато сте били на 20, когато навлезете в третото десетилетие от живота си, започвате да го виждате все по-ясно.

Въпросът е има ли значение изобщо какво мислят околните? Вместо да следвате правилата, които обществото ви налага, е най-добре да си създадете собствени такива, базирани само и единствено на собственото ви усещане за стил и удобство.

11 неща в гардероба на французойката

Няма такова нещо като “забранено”, освен ако вие самите не си го налагате

Най-накрая сте стигнали до заветната възраст, в която с ръка на сърцето можете да кажете, че приемате себе си с всичките си недостатъци. И в същото време отвсякъде ви се казва, че не можете да носите това и това. Но кой определя правилата? Ако обичате дадена дреха и смятате, че изглеждате добре в нея, няма никакъв проблем да я носите. До 30-тата си година вече трябва да сте изградили свой собствен стил, който да определя облеклото, което се вписва в собствените ви рамки за благоприличие. Позволете на увереността си да ви бъде съдник.


10 полезни навика на стилните жени

Всички ви казват от какво имате “нужда”

Няма нищо лошо в капсулните гардероби. Ние например обожаваме тяхната философия, тъй като те се свеждат до няколко основни неща, около които да изградим целия си стил. Именно в тях инвестираме и повече средства! Но какво, ако блейзърите, правите дънки и белите ризи не се вписват в стила ви? Само защото вече не сте на 20 не означава, че не можете да носите тениски с надписи и щампи, а всичките ви обувки трябва да изглеждат като колекцията на Кейт Мидълтън. (Не че не харесваме колекцията й, дори напротив!) Не купувайте неща, само защото сте решили, че “в 30-те имам нужда от това и това”. Рискувате да напълните гардероба с дрехи, които не харесвате и очаквате да ви влязат в употреба в някой хипотетичен момент.

Не трябва да се обличате като “възрастна дама”, само защото остарявате

Няма нищо лошо в това да носите винтидж рокли или да харесвате стила на 60-те години. Или пък да се обличате по-строго на работното място, защото сте убедени, че така изглеждате като професионалист. Но нека облеклото ви се състои от неща, които наистина харесвате и в които се чувствате комфортно. И никога не подценявайте аксесоарите! За тях няма възраст и всяка визия може да бъде преобразена, ако добавите към нея забавни очила, ярка чанта или обемно колие.


6 неща, които никога да не изхвърляте от гардероба си

Наслаждавайте се на пазаруването… сами 

Повечето от нас обожават да пазаруват с приятелки/сестри/майки. Обожаваме безцелното обикаляне по магазините, в търсене на намаления и изгодни находки. Въпреки това, с “порасването” идва и осъзнаването, че никой не знае какво работи за тялото ви по-добре от самите вас. Нямате нужда от съвети дали нещо е прекалено пъстро, прекалено късо или прекалено смело. На тази възраст вече знаете кои цветове и кройки ви отиват, и кои – не чак толкова. Знаете и кои неща си заслужават парите: кои трябва да пазарувате от намаления и кои са по-голяма инвестиция, която трябва да бъде оправдана.