„Wednesday“ на Тим Бъртън вече ни очаква в Netflix

„The Guardian“ го нарече „фантастично преустройство на семейство Адамс“.“Wednesday“ пристигна в Netflix на 23 ноември с цели 8 епизода, посветени на юношеството на Уензди Адамс и режисирани от Тим Бъртън. Дълги черни плитки, мрачни дрехи и още по-мрачен поглед, Уензди е един от най-известните и обичани образи в Холивуд.

Всички си спомняме адаптацията на Кристина Ричи от 90-те години, все още много известна днес благодарение на множеството мемета в социалните мрежи. Подвигът да поеме щафетата се падна на младата Джена Ортега, която според критиците се справя страхотно.

Ортега вече е участвала в множество успешни филми и сериали като „Stuck in the Middle“, “Jane the Virgin”, “You” и “Scream”. Тя бе и първата латиноамериканска принцеса на Дисни, която влезе в ролята на Изабел в „Елена от Авалор“.

Семейство Адамс стана много популярно благодарение на известния американски комедиен телевизионен сериал, излъчван между 1964 и 1966 г. по ABC. Оттогава съществуват толкова много мюзикъли, анимационни филми и два игрални филма, един от 1991 г. и един от 1993 г., с участието на Анджелика Хюстън в ролята на Мортиша и Кристина Ричи в ролята на Уензди.

В предстоящата поредица „Wednesday“ Уензди посещава Nevermore Academy – училище за „странни“ деца

Ще видим вампири, върколаци и дори русалки. Момиченцето се опитва да се справи с обезпокоителните си видения и това, че е аутсайдер сред аутсайдерите. В същото време прави опити да разреши мистериите в института, ръководен от директорката Лариса Уиймс, изиграна от Гуендолин Кристи.

Родителите на Уензди /Катрин Зита Джоунс – Мортиша и Луис Гузман – Гомес Адамс/ се надяват, че момиченцето ще успее да се приспособи към живота сред връстниците си, но оставят Мано да я контролира.

За да изобрази отсечената ръка, която служи за слуга на семейството, Тим Бъртън избира истински актьор. Ролята бе дадена на Виктор Доробанту, който работи като фокусник и магьосник, прекарващ часове в подготовка и носещ син костюм всеки път, когато героят му е пред камера, така че VFX екипът да може да елиминира тялото му, без ръката, разбира се.

Сериалът е заснет в Румъния, на цели 70 места, комбинирани със студийни реконструкции, като тази в град Йерихон, където се намира училището на Уензди, изцяло построено за сериала.

Според критиците, „Wednesday“ притежава „всичко необходимо, за да бъде разпознаваем сред тийнейджърите, гледащи Netflix.“

ВИЖТЕ ОЩЕ: Първа снимка на семейство Адамс от „Wednesday“