С Аперол Шприц на брега на морето, този петък

Лято и чаша студен Аперол Шприц – комбинацията е класическа и любима, но винаги има нaчин да я направим и още по-добра.

Този петък, на 13 юли, свежите коктейли ще се пият на брега на морето. Турнето APEROL SPRITZ SUMMER TOUR – AMPHIBIOUS TOUR 2018 акостира на Какао Бийч, Слънчев бряг.

Следобедното парти започва още в 13:00 часа, така че нямаме нужда от много уговорки, за да зарежем работата. Вземи приятели и добро настроение – от Аперол ще ви отговорят с порой от изненади!

Знаеш ли, че годишно се изпиват над 450 милиона чаши от коктейла? Ако ги подредим една до друга ще обиколят веднъж Екватора. 

Неподражаемият стипчиво-свеж вкус на Aperol се крие в тайна рецепта. За първи път аперолът е представен през 1919 г. на Международния Панаир в Падуа, Италия, от братята Барбиери. Той бързо се превръща в любимия аперитив на италианците. Със своето леко алкохолно съдържание, само 11%, аперолът има богат и комплексен вкус, благодарение на перфектното и балансирано смесване на различни билки и корени. Ще усетите тинтявата и ревена, но оригиналната рецепта е ревниво пазена тайна и до днес.

Ренесансът за тази портокалово-ликьорена алтернатива е през 50-те години на миналия век, когато се ражда популярната рецепта за коктейла Aperol Spritz. По онова време венецианците обожават да смесват бяло вино с газирана вода. Това е вдъхновението за създаването на коктейла, който прекрасно надгражда вкусовете на сухо пенливо вино, Aperol и сода.

Поднесени по правилния начин, те допринасят за характерния сладко-горчив вкус, а жизнения и отличителен оранжев цвят превръща Aperol Spritz  в питие, с което всеки ще бъде забелязан. През 2011 г. коктейлът започва да се предлага и в готов за консумация вариант с 8% съдържание на алкохол, а година по-късно, той печели рекорда на Гинес за „Най-голяма наздравица“, когато над 2600 фенa се събират на площад Сан Марко във Венеция, за да си кажат Чин-Чин с чаша Aperol Spritz. През 2014 г., напитката е сред официалните спонсори на футболния клуб – Манчестър Юнайтед.

Oще от MissBloom:

Когато животът ви отведе в Юбна Италия…

Най-добрите плажни дестинации, които да посетите това лято