На по уиски из красотата на Капана

След две години пауза Whiskey and Street Art Fest се завръща в нов облик – съчетавайки градската среда и уличните изкуства с качественото уиски.

Лятото вече официално е тук и е време да му се насладим както подобава – навън, с приятели, насред красивите места из България и с вкусни напитки в ръка. Точно навреме емблематичният Уиски Фест Пловдив се завръща с обещание да направи уикенда ни по-хубав.

На 25 и 26 юни пловдивчани и гостите на града ще могат да се потопят в стрийт арт средата на Капана, докато се впуснат в преживяване с най-новите тенденции в консумацията на уиски.

Какво да очакваме на феста? На първо място – качествено уиски. То продължава да е сред най-обичаните и популярни вносни категории високоалкохолни напитки както по заведенията, така и за домашните купони. Културата на създаване и консумиране на уиски датира от векове, идва от Ирландия и Шотландия, пренесена в Европа и САЩ. В наши дни почти няма страна, която да не произвежда уиски. Японските, тайвански и индийски марки
уиски са високо ценени от почитатели по целия свят. За всичко това и още ще научим директно от водещите експерти и миксолози, които ще докажат нагледно качеството на доброто уиски.

Любителите на напитката ще могат да се насладят на селекцията марки уиски на цели 14 обособени щанда. Разбира се, няма да липсват и готините уиски коктейли.

Двата специализирани уиски бара от града – The Whisky Library и СандъкЪ, също ще се изнесат от уютните си локации за дните на феста и ще допълнят богатия избор от уиски предложения.

Редовният участник във феста – бъчвите, тази година ще бъдат изрисувани от доказани и млади творци на графити от Пловдив и ще представят характерни символи за града. Йордан Терзийски, Цветан Узунов, Андон Георгиев, Тодор Атанасов и Николай Добрев са част от творческата банда с четки и спрейове, чийто отпечатък пренася колорит в Капана и централната част на града.

Музикалният фон е поверен на култовото пловдивско радио XRaydio. Очаквайте специална за събитието селекция от Vintage Soul, Jungle Exotica, Easy Listening и Rock and Roll. А дали ще има музика на живо? О, да! Blues Traffic и Никееца ще владеят сцената, а енигматичното танцово шоу на формация Пантарей ще постави кулминация на уиски феста.

Двудневното събитие на 25 и 26 юни 2021 г. ще посреща посетители между 17:00 и 23:00 часа в пространството зад Халите в Капана. Фестивалът е предназначен за лица над 18 години и няма да се допускат непълнолетни. Билети ще се продават онлайн, на мястото на събитието, както и в определени галерии, барове и магазини в Капана.

Цената на 1 билет е 24 лв. и включва автентична дегустационна уиски чаша и 5 уиски кредита, които може да размените на щандовете, както и предпазна маска.

Проектът се реализира с подкрепата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.