Bulgaria Mall учи децата как да се държат правилно на пътя

Ежедневните новини за стряскащи инциденти на пътя ни карат да се замисляме все по-често. Какво може да направи всеки един от нас, за да бъдем спокойни и сигурни в автомобилите си? Отговор на този въпрос ни дава екипът на Bulgaria Mall, благодарение на кампанията #ДайЗнак! – УЧИЛИЩЕ ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА ПЪТЯ.

Нейна цел е да запознае децата с участниците в движението, пътните знаци и опасностите, които могат да се появят, чрез разнообразни интерактивни уроци под формата на игри.

По повод старта на новата учебна година – 15 септември, най-малките ученици  ще получат важни напътствия

Те ще разберат защо е важно да пресичат на пешеходни пътеки, както и на зелен светофар. Освен това ще научат защо не трябва да преминават с велосипеди и тротинетки по улицата, защо трябва да се оглеждат преди да тичат след топката и защо не бива да играят на криеница между паркирали автомобили.

“Вярваме, че с повече интересни активности ще провокираме създаването на полезни навици у децата. Те ще разберат какво да наблюдават и за какво да бъдат внимателни на пътя и в игрите. Малчуганите могат да бъдат добър коректив на своите родители, а често и самите те да настояват правилата да се спазват” – казва Виолета Цонкова, директор „Маркетинг и комуникации“ на Bulgaria Mall.

“Нашият търговски център се намира на ключова пътна артерия в столицата и сме предпочитано място за забавление на деца и техните родители. В съседните квартали има много училища и детски градини и с началото на учебната година движението в района е изключително интензивно. Сигурни сме, че с тази кампания ще помогнем на повече деца да използват и затвърдят знанията си за пътна безопасност. По този начин те ще бъдат внимателни за своето поведение на улицата и по-наблюдателни за действията на хората около тях. А като научат правилата от малки, вероятността на ги нарушават в бъдеще намалява“, споделя още тя.

Кампанията #ДайЗнак! – УЧИЛИЩЕ ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА ПЪТЯ включва активности всяка събота и неделя на септември

Още през първата седмица – 10 и 11 септември са организирани безплатни работилници за деца, благодарение на партньорството с „Академия за родители“. „Опитай, Твори и Учи“ ЕКСПО има за цел за помогне на най-малките ученици да се ориентират в различните извънкласни дейности. Те ще опитат различни занимания и ще имат възможността да открият своите скрити таланти. Освен групи по роботика, забавна математика, рисуване и изработка на кукли и играчки, организаторите планират учебни игри за безопасност на движението.

Кампанията ще продължи и по време на първия учебен ден

Танци, песни и забавления с любим аниматор от мола, са само част от програмата, която ще започне в 12:30 ч. А в 13:30 обучител по пътна безопасност към Столична община ще представи на децата  – на принципа „играй и учи“ – лесни и запомнящи се правила. Той ще им покаже как да се държат на улицата, кое поведение е правилно и кое не.

На самия 15 септември, организаторите предвиждат да включат в дискусия представители на различни институции. На сцената в атриума на Bulgaria Mall ще разговарят представители на Държавната агенция за пътна безопасност. Към тях ще се присъединят от инициативата „Деца на борда“, българския съюз на международната женска общност Сороптимист Интернешънъл и други партньори. Събитието ще бъде излъчвано на живо в каналите и социалните мрежи на мола и дамската организация.

В края на месеца заедно с представители на софийските мотоклубове ще бъде отбелязан и края на мото сезон 2022 г. Мотористите ще споделят на децата любопитни истории за своята страст – любовта към вятъра и усещането за свобода, което им дава тяхното хоби. Освен това ще поговорят и за отговорността, която има всеки един от нас към останалите участници в движението.

Повече подробности може да откриете на www.bulgariamall.bg.