Insta- tips: Как да снимаме красиви композиции с телефона си

Казват, че интелигентният човек не познава скуката. И вярваме в това – дори когато сме сами вкъщи с цялото време на света, можем да развием и реализираме креативността си.

Днес ви предлагаме заедно да направим това, като поговорим за аранжирането на композиции за инстаграм и заснемането им. Резултатът може да бъде много красив и, гарантираме ви, да изразява индивидуалността ви пo един очарователен начин.

9 грешки в Instagram

На първо място имате нужда от желание да експериментирате. На второ – няколко съвета. И трето, от перфектен телефон, който да улавя яркоста на цветовете и детайлите на предметите, какъвто е изключителният Galaxy S20 – новият телефон на Samsung с 64-мегапикселов основен сензор на тройната камера и по-широки сензори, които възприемат повече светлина и осигуряват прекрасни изображения. Включително и при ниска осветеност.

Със специалното съдействие на бранда, днес споделяме с вас инста-вдъхновението си за създаване на красиви етюди чрез предмети и аксесоари. Проявете въображение и ще откриете, че в дома ви се крият повече красоти, отколкото сте осъзнавали досега!

Използвайте лек блър

Когато искате един предмет да изпъкне като основен, леко блърнете фона. За най-приятен ефект ви препоръчваме да експериментирате с по-светли фонове, така ефектът на подчертаване на предния план е още по-добър.

Експериментирайте с минимализма

Минимализмът е на мода. В какъвто и аспект от битието си да го приложим, ще бъдем актуални. Това важи и за фотографските композиции. В примера по-долу, сладките изкушения са поставени на обикновена дъска от светло дърво и заснети на блърнат светъл фон (като в предишния ни съвет). И тук ще добавим още нещо…

Заложете на естествена зеленина

Това е може би най-лесният и универсален начин да добавим живот в една снимка на композиция. Зелените растения създават усещане за свежест и овъздушеност на кадрите. В случая, листата попадат във фоновия блър и по този начин застават ненатрапчиво в композицията, правейки я едновременно семпла и спонтанна.

Човешкото докосване

Когато ръцете ви влизат в кадър, това е друг начин композицията да “оживее”. Повечето хора спонтанно реагират положително на този похват – просто сме устроени така, че се стремим към другите хора. Вижте как отново фонът е леко замъглен. По този начин оригиналните малки акценти върху маникюра се открояват и приковават погледа.

Същият похват е използван и на първата снимка с ананаса.

Използвайте правилото за нечетен брой обекти

Доказано е, че композиция от нечетен брой предмети се възприема по-леко от окото, отколкото ако елементите са четен брой. Тук в ролята на трети елемент влиза зелената декорация:

Оставете малко празно пространство

Когато една част от кадъра е запълнена с много детайли, съветът ни е да балансирате с малко по-олекотена част в противоположния край. Тя може да не е съвсем празна, целта е просто да се даде почивка на окото. Този похват е и начин да се придаде на снимката повече елегантност.

Или пък запълнете кадъра изцяло!

Да, противоречим си, и точно това е един от важните съвети на професионалните фотографи при композициите – осмелявайте се да нарушавате правилата и да видите какъв ще бъде резултатът. Понякога именно когато излизаме извън канона, улавяме аранжировката по най-въздействащи начини.

Защо е така? Защото когато снимаме, било то и предмети, е важно да се доверяваме на усета си и да създаваме снимки, които изразяват същността ни. Ако се опитаме да го кажем още по-просто, бихме ви казали да се стремите снимката истински да ви харесва.

И това ни води към един от ключовите моменти…

Аранжирайте предмети, които говорят за вас

Ако се върнем на първата снимка, ще забележим, че е леко претрупана и въпреки това приятна. Причината е, че в нея е вложена индивидуалност. Свежите цветя във вазата например са съчетани със сухи, което е интересно хрумване. Ратановата повърхност и кристалите пък говорят за подчертан афинитет към усещането за природа.

В огледалото горе се виждат още аксесоари от естествени материали. Всичко това изразява една бохемска, свободолюбива нагласа, оптимизъм и липса на фалшиви претенции.

Използвайте хармонични цветови комбинации

Всички фотографи и дизайнери добре познават цветното колело, в което нюансите от противоположните гами се съчетават по визуално приятен начин. Например небесно синьо с червено, люляково със зелено, жълто с лилаво. Ако се опитате да си спомните някои конкретни реклами например, ще си дадете сметка, че много от тях залагат на някакво подобно дуо от цветове.

Затова ако откриете някоя от тези цветови хармонии между предметите вкъщи, експериментирайте с тях и се пробвайте да ги подредите по интересни начини.

Виждате, че правилата не са чак толкова строги, а въображението и интиуцията ви са наполовина свършили работата! Останалото се пада на мобилния ви телефон и на неговите възможности да създава максимално реалистични изображения с вибрантни цветове. Затова и нашият екип се оказа необратимо влюбен в красивия и компактен Samsung Galaxy S20.

Освен че телефонът е прелестно лек, компактен и стилен, с флагманите от серията S20 Samsung въвеждат за пръв път на пазара напълно нова архитектура на камерата, която комбинира изкуствен интелект и най-големия досега сензор за изображения на марката. Освен изключителните възможности да експериментираме със снимките и да улавяме моменти, S20 предоставя и много по-лесно и приятно цялостно преживяване с телефона и най-опростения и интуитивен интерфейс на Samsung до момента.

При заснемането на видео Galaxy S20 също е готов да предложи съвършено ново изживяване. Всъщност, спокойно можем да кажем, че неговите възможности за видеозаснемане са на професионално ниво. S20 серията е първата в света, способна да снима в 8К, което означава изумително реалистична, висококачествена и детайлна картина.

И нещо, което може да ни помогне да останем свързани онлайн чрез едно по-реалистично изживяване отвсякога.

Това е видео чатът на Google Duo, в който свързването с близките хора или с колегите във видео разговор става много по-лесно. Всеки потребител може да се свърже с до 8 души едновременно, като картината е с Full HD качество. Хубавото е, че Google Duo е съвместим с всички операционни системи, което премахва всякакви ограничения относно това с кого да се свързваме.

Телефонът се предлага в няколко цвята, сред които и неустоимото за дамите нежно металиково розово.

Сега, когато имаме цялото време в ръцете си, наш избор е да го прекараме приятно и да го осмислим красиво. И Galaxy S20 е насреща!

Снимките на Полина Билоконна се случват без план

Hero Slidertips