Снимките на Полина Билоконна се случват без план

Тя е красиво русокосо момиче, което се усмихва много и пише добре. Да, схващате накъде бием – невъзможно беше да не стане успешна.

Полина Билоконна е автор на блога Polina Sofia и вече има собствен канал в Youtube. Пише за стил, beauty, пътувания и още, но най-завладяващо е излъчването й – винаги позитивно, леко, непринудено и приближаващо те.

Полина е един от нашите лектори в предстоящата конференция за блогъри и инфлуенсъри Bring The Bloggers, заедно с Даниел Петканов, Евгения Джаферович и още професионалисти.

И докато чакаме да дойде 22 февруари (билетите се продават тук), поговорихме с Полина за ежедневието й напоследък, за бременността, за това как прави снимките си. Поразпитахме я малко и за приятеля й, а всичко, което сподели, четете по-надолу.

В колко часа се будиш сутрин и какво е първото нещо, което правиш?
Малко преди 8ч. сутринта. Гушкам половинката ми и също така бързам да скрия краката си под завивките от Арагорн, защото сутрините звярът (котката ни) хапе крака!

Как минава един твой ден напоследък?
Покрай бременността забавям темпото и това се оказва не толкова лесна задача за един иначе хиперактивен човек. Последните десетина години все бях във вихъра, особено в работен аспект. В момента здравословно се налага да стана по-домашна. Тази новата Полина тепърва я опозвавам.

Какво те зарежда с енергия?
Взето решение. Изпълнено обещание. Добре свършена работа.

Кога за последен път сама си каза „Браво”?
Днес.

Блогът ти е изключително позитивен. Винаги ли си била такъв тип човек?
Винаги съм се старала и старая да бъда позитивна, просто защото усмихнат живот е по-приятен живот и дори, ако щеш, по-лесен на възприятие (а пък е достатъчно труден сам по себе си, че да искаме всички да го улесняваме, нали?).

А кога за последен път беше тъжна или ядосана?
Днес. Ежедневието ми, както на повечето емоционални хора, има големи амплитуди, ако говорим за настроение. Няма как.

Тази година ти предстои най-щастливото събитие – да станеш майка. Как се подготвяш за него?
С по-прецизен филтър на значимото и незначимото. С премахването или изолирането на ненужното.

С какво те изненада бременността? Кои промени и усещания не очакваше?
Допреди половин година не познавах тази спокойната и по-домашната Полина. Преди животът ми беше ултра-социален, но ето че природата винаги знае как да подготви една жена към това да стане майка…

Как се храниш, откакто си бременна?
Както обичайно, единствено по малко и на често (типично за бременни). Храненето за мен винаги е носело и ще носи един важен и приятен социален елемент. Това е време за сладки приказки.

Спортуваш ли?
Дадох си пауза през първите няколко месеца (здравословно не бях хич в кондиция) и едва сега правя опити да се върна към спорта, който ми е голяма ценност в много аспекти. Пожелайте ми успех!

Използваш ли по-различна козметика в момента?
Частично да. Например, изключих от козметичния си арсенал хидрокиселини, които иначе са ми пръв приятел през зимния сезон, когато става дума за пилинги. Нищо – догодина.

Бременността по принцип е един щастлив, но деликатен период. Имаше ли в теб колебание как ще се чувстваш, когато дойде моментът да споделиш новината в социалните мрежи?
Бременността наистина е деликатен период и силно ме промени в социален план и тази променя настъпи някак мигновено. В първия момент, когато научих за бременността, усетих как искам да го изкрещя и да се похваля на целия свят, че ще имаме детенце и в следващия момент… Отчетливо усетих как това е нещо много лично и съкровено и как, всъщност, искам по-скоро да ни осигуря и на тримата едно тихо щастие. Чувала съм неведнъж как казват, че щастието е тихо, но като инфлуенсър това беше немислимо за мен. Ето че дойде този момент. Бременността ме направи много по-селективна и откъм обкръжението наживо, и откъм типа и качеството на информацията, която споделям. И съм убедена, че това ще носи само позитиви и за мен, и за близките ми, и за аудиторията ми, която ще получава все стойностно съдържание.

Разкажи ни малко повече за твоята половинка. С какво се занимава той и от колко време сте заедно?
Заедно сме от едва… Малко повече от година. Казва се Патрик. Занимава се с търговия, основно с Китай.

Подкрепя ли те той в работата ти?
Изключително много ме подкрепя.

Кой те снима за блога?
Патрик и близките ми приятели. Общо взето, хората, с които прекарвам най-много време, тъй като при мен не съществува нещо като планирана фотосесия. Нещата се случват в движение. Снимки, видеа, всичко е част от живия живот.

Какви са задължителните условия, за да се получат снимките хубави според теб?
Добра светлина и добро настроение.

От къде черпиш вдъхновение за постовете си?
Обичам да пиша и говоря за нещата, които харесвам. Самото отчетливо харесване на нещо ме кара да обичам живота повече и това за мен е достатъчен мотив да създавам съдържание. А да знам, че и други, аудиторията ми, споделя мнението ми и че съм успяла да усмихна някого по този начин за мен е още по-голямо удоволствие!

Последното нещо, което си купи и много си харесваш?
Тренчкот за пролетта, но имам още месец да почакам за температурите за него. Междувременно го съзерцавам в гардероба.

А последната покупка, за която след това съжали?
Бели дънки за бременни, които не успях да намеря в София, поръчах онлайн и разбира се, кройката няма общо с изображението в сайта. Ах! Онлайн шопинг…

Кои са любимите ти български блогъри и защо?
Трудно би ми било да упомена само няколко имена, най-малко защото всеки е ценен по своему, някои ми допадат откъм практичната полезност, която дават, други откъм естетиката на поднасянето, трети са забавни и т.н.  Всякакво творчество е хубаво и различно.

За да се развиваш успешно като блогър, си пожелаваш…
Банално, но здраве.

Благодарим ти и желаем много лека и щастлива бременност! 
Благодаря и аз:)

Последвайте Полина в Instagram и се абонирайте за канала й в Youtube.

Fashion GalleryHero SliderPopular