Стефан Щерев: Мъдростта има срок на годност

Крада мъдрост от живи хора. Мъдростта има срок на годност – казва Стефан Щерев.

Актьорът, водещ и продуцент се среща с Esquire, за да поговори набързо за щастието, за професията си и за нещата, които е научил за живота:

Моята суперсила е, че съм непоправим инат. Ужасяваща слабост, но и суперсила, с която надвивам себе си. Винаги губя по точки срещу самия мен.

Всеки може да стане глупак или мъдрец с една дума или действие в неподходящото време и сред неправилните хора и обстоятелства.

Тази година съм си обещал да започна да издавам стихове и разкривена проза, защото в чекмеджето ги четат само прахта и тъмнината.

Юлиян Вергов за киното, за дъшеря си и за жените, които имат “топки”

Най-важно в любовта е разбирането за това, какво е любов и какво е просто нагон и навик. Когато любовта присъства, тя не задава въпроси, не изисква, любовта е дълготърпелива, пълна с благост, любовта не завижда, любовта не се превъзнася, не се гордее, не безчинства, не дири своето, не се сърди, зло не мисли, на неправда се не радва, а се радва на истина; всичко извинява, на всичко вярва, на всичко се надява, всичко претърпява. И така неусетно цитирах апостол Павел, защото…

Истината е, че от тия три: вяра, надежда, любов, най-голяма е любовта.

Не си като никоя друга, щом аз те обичам

Мога да готвя страхотно боб чорба, скариди, с каквото си пожелая, таратор „стефаноза” (по примера на пица маргарита и аз сложих трите съставки на националния флаг – мляко, краставица и лют пипер. Да, в таратора!), паста, всичко на тиган, а подправките ми (събирам от целия свят, имам над 100) са нещо, което пазя като съкровище.

Родителите ми ме научиха, че подаването на ръка на дама е задължение. Също така научих да знам 2 и 200. Важно условие, ако човек иска да тренира еластичността си.

Крада мъдрост от живи хора. Мъдростта има срок на годност.

Най-добрият съвет, който получих, е: прави, каквото щеш, но да става, каквото трябва. Звучи познато, но всъщност е парадоксално. И вярно.

Текст: Борислав Банев
Фотография: Яне Голев

Целият текст е на Esquire.bg

Мария Силвестър отново е намерила любовта