Сара Бъртън разказва за това какво е да твори за Alexander McQueen

Главният дизайнер на Alexander McQueen за последните 9 години, Сара Бъртън разказва колко щастлива е от възможността, която има.

Сара Бъртън застана начело на Alexander McQueen веднага след смъртта на великия дизайнер и от тогава изминаха вече 9 години. Сега тя споделя в интервю за Vogue повече за работата си в модната къща.

“Чувствам се като истинска късметлийка”, казва тя пред модното списание. “Имах възможността да работя за Лий, започнах още през 1996 и беше страхотно. Той беше невероятен човек и аз успях да израсна като личност, благодарение на него.”

Описва модната къща като магическо място, в което се случват приказни истории, създадени с много креативност. Тя чувства всички, работещи в нея като свое семейство.

Говори и за своя подход към моделите – според нея те са “нежна броня за жените”. Искала е да запази наследството на Александър Маккуин, като продължи да създава дрехи, с които да вдъхновява, и които могат да разказват история.

Хилари Рода в красивата вселена на цветята

В началото й е било трудно да намери своя собствен стил, който едновременно да улавя духа на марката. Затова е прекарала дълго време в проучване, и то правила това най-вече с пътувания. Казва, че се вдъхновява от новите неща, които вижда, и така й идват идеите за дрехите. Понякога й хрумва концепция за невероятна рокля само от цвета на някой чайник в кафене.

Круизната колекция на Gucci със специална кауза