На младите им пука за бъдещето на децата

Всеки един от нас може да бъде супергерой или шампион в очите на децата.

Когато едно дете се чувства уплашено, несигурно и притеснено, то създава образи в съзнанието си по формата на въображаеми приятели, закрилници и супергерои. А това, от което то има нужда е истински закрилник, истински шампион, който да им помага и да ги пази.

Това може да е всеки един от нас – благодарение на УНИЦЕФ и техните “Шампиони за децата” всяко дете може да открие така мечтаната подкрепа в лицето на някой млад човек, зареден с желание да прави добро.

Вече 20 младежи и студенти се включиха в инициативата и се борят за бъдещето на българските деца. Защо го правят? Защото им пука.

 Най-лесно е да кажем, че това е работа на държавата и да не променим нищо – ако всеки от нас може да подобри с нещо състоянието на тези в нужда – длъжни сме да го направим.“ – коментира Йоанна, когато я попитат защо подкрепя инициативата.

„Ако ви се вършат добрини и мечтаете работата ви да има кауза – кандидатствайте и станете част от екипа на „Шампиони за децата“! Нека заедно подкрепим децата.  Защото ни пука!“ – сподели Михаела.

Тези младежи не само се чувстват ангажирани по отношение на каузата, но и инвестират в собственото си бъдеще. Започват кариерата си с нещо важно, което им позволява да станат част от глобалния екип на УНИЦЕФ.

Каква е задачата на един шампион? Да привлича повече съмишленици, да търси редовни дарители за общата кауза и да информира с какво всеки може да допринесе към борбата за по-доброто бъдеще. Шампионите се включват в инициатива за набиране на средства чрез метода на директната комуникация (Face-to-Face) и за целта се позиционират на ключови локации в столицата – площади, градски градини и паркове, търговски и бизнес центрове, както и на известни събития.

Сега активни локации са: ИКЕА, Сердика Мол, София Мол.

Как да разпознаете младежите от “Шампионите за децата”? Те се отличават с брандирани екипи с логото на организацията и винаги носят бадж за идентификация и контакти на УНИЦЕФ.

Как да станете шампион и вие? Ако и вие се вълнувате от бъдещето на децата на България, можете да кандидатствате на адрес: https://www.jobs.bg/job/5131019

Кои вече подкрепиха инициативата? Певиците Михаела Маринова и Йоана, актрисата Радина Думанян,  както и влогърите Magi San и Dimikask.

Сред партньорите на кампанията са Столична община, Национален дворец на културата, А1, Telenor, VIVACOM, ALLTERCO, Асоциация за развитие на София, IKEA, Mall of Sofia, The Mall, Serdika Center , Serdika Offices, Paradise Center, Cinema City, Business Park Sofia и още над десет благодетели.

Световен ден срещу насилието над деца: Кои са признаците за сексуален тормоз при децата

Шакира на конференцията WISE в Катар: “Промяната в системата често започва отдолу нагоре”