Меган Маркъл на 40 години: 40 визии, които обикнахме + интересни факти за живота й

На днешния ден херцогинята на Съсекс, Меган Маркъл, навършва 40 години. За големия повод цялото кралско семейство се изреди да я поздрави, а ние събрахме само няколко от причините да я харесваме.

Прочетете няколко познати или не съвсем факти за бившата актриса и красива съпруга на принц Хари:

Меган не е истинското й име

Поне не първото й име – херцогинята е родена Рейчъл Меган Маркъл.

Споделя рождения си ден с кралица Елизабет Боуз-Лайън, Кралицата-майка

Прабабата на принц Хари е родена на 4 август, 1900 година.

Най-скандалните признания по време на интервюто на Меган и Хари за Опра

Отраснала е в света на Холивуд

Баща й, Томас Маркъл, е бил лидер на екипа, отговорен за осветлението по време на сериала “Married… with Children”. Той често взимал със себе си дъщеря си и така тя бързо свикнала на динамичната атмосфера по време на снимки в Холивуд – вероятно това е и една от причините да се насочи към киното.

Тя е феминист от самото начало

Още на 11-годишна възраст Меган е била защитник на правата на жените. Като малка тя вижда реклама, която намеква, че е задължение на жените да са домакини, да чистят и да готвят вкъщи. Посланието на рекламата не й допада и тя пише на Procter and Gamble, които в следствие от писмото на Маркъл променят рекламата си.

Завършила е в Северозападния частен университет в Илинойс с две висши образования

Меган винаги е знаела, че иска да се занимава с актьорство, но чак когато започва да учи в университет, осъзнава, че не иска това да е единствената й цел в живота и решава да учи едновременно политика и актьорско майсторство.

Първата й работа е в шоуто “Сделка или не”

Преди да спечели ролята си в “Suits”, Меган е започнала актьорската си кариера в телевизионното шоу като едно от момичетата, които отварят куфарчетата.

Създала е модна колекция за марката Reitmans

Още преди да постъпи в кралското семейство, Маркъл е била трендсетър. Стилът й, който тя много оприличава с този на героинята си в “Suits”, се харесал на канадската марка Reitmans. Затова и през 2015 година актрисата тя става лице на марката, а следващата година създават съвместна колекция.

6 мантри за разкошна прическа от фризьора на Меган Маркъл

Любимият й бюджетен трик – масло от чаено дърво

“Нещото, без което не мога да живея, когато пътувам, е малкото ми контейнерче с масло от чаено дърво. Не е много бляскав трик, но ако се порежеш, ухапе те насекомо или получиш малка пъпка, независимо какво е, това е моят лек за всичко. Не е скъпо, достатъчно малко е да го носиш със себе си и аз винаги имам в багажа си”, споделяла е в интервю пред Allure Меган.

Поддържа фигурата си с леки тренировки

Херцогинята е признавала, че предпочитаната й тренировката, е смесица от йога и джогинг – за да може да прекарва време навън, докато се грижи за себе си.

Годежният й пръстен е с диаманти от колекцията на принцеса Даяна

След като принц Уилям е използвал годежния пръстен на принцеса Даяна, за да предложи на Кейт Мидълтън, принц Хари е потърсил друг начин да вмъкне частица от майка си в специалния си ден и за целта е използвал малки диаманти от колекцията на Лейди Ди.

“Пръстенът е очевидно жълто злато, защото е нейното любимо, а главният камък е от Ботсвана, избрах го сам, а малките диаманти от двете страни са от колекцията на майка ми, за да бъде тя до нас в това щуро приключение”, споделял е принц Хари.

3 години от сватбата на Меган Маркъл и принц Хари, 33 от най-красивите им снимки заедно

На сватбата си Меган последва примера на Кейт Мидълтън и принцеса Даяна

След като първа Лейди Ди пропусна думата “подчинява” в обета си на сватбения си ден, Кейт Мидълтън също не включи това обещание към съпруга си и Меган Маркъл последва примера им.

Тя все още е херцогиня

Макар и много да се говори за напускането на принц Хари и Меган от кралското семейство, те запазиха титлите си като херцог и херцогиня на Съсекс. Това, което се промени, е, че вече не се обръщат към тях с “Негово и Нейно кралско величество”.

За да е празникът пълен, събрахме 40 визии на Меган Маркъл през годините, откакто нейната приказка започна. Разгледайте ги в галерията.

Снимки: Profimedia

И на херцогините се случва: Модните гафове на Кейт Мидълтън и Меган Маркъл през годините

Fashion GalleryHero SliderPopular