6 мантри за разкошна прическа от фризьора на Меган Маркъл

Меган Маркъл и нейната прекрасна, винаги лъскава и добре оформена коса са пример за подражание за всяка от нас. От британския Vogue помолиха фризора на Меган да сподели най-важните си правила за разкошна прическа.

Джордж Нортууд се грижи не само за гривата на Меган. Той е фризорът както на Алекса Чънг, така и на Алисия Викандер. Ето какво съветва той:

За правилното изсушаване:

“Когато използвате продукт без отмиване, заложете на минимално количество. Най-важното е да не утежнявате косъма, защото така ще получите единствено обратен ефект. Можете да изберете продукт, който да подчертае естествените леки вълни, които повечето жени имат в косите си”.

За освежаване и повдигане в корените:

“Смятам, че е важно една жена да има в себе си малък флакон сух шампоан. Така ако носи шапка, а в някакъв момент пожелае да я свали, може преди това да напръска малко сух шампоан в корените с наведена напред глава и така да освежи кожата и да я избави от сплескания вид. Харесвам сухите шампоани Redken, а Batiste имат няколко разновидности, които се предлагат и в мини опаковка”.

За двойното измиване:

“Когато измивате косата, нанасяйте шампоан по два пъти. Първата доза е за грубо премахване на замърсяванията, а второто измиване вече оставя косата безупречно чиста. Много важно е накрая да изплакнете косата добре, така че да не остане никакво количество продукт по косъма, иначе ще отнемете от блясъка на косата”.

За добрия ефект от балсама:

“Ако го нанасяте на мокра коса, това разрежда формулата на балсама и той не действа толкова добре. Попийте леко косата с кърпа и тогава сложете балсам. Ако пък краищата ви са особено сухи или имате балеаж, нанасяйте по-обилно по връхчетата на косата”.

Как да използваме сухия шампоан най-добре:

“Предпочитам да използвам сухия шампоан като превантивна мярка. Повечето жени прибягват до него тогава, когато косата им вече се е зацапала и омазнила. Аз препоръчвам да пръсвате в корените малко преди косата да е загубила свежия си вид, особено ако тя е тънка и фина и се замърсява сравнително лесно”.