Коста Каракашян, българският танцьор, впечатлил света

Българският танцьор Коста Каракашян успя да превърне танца си в история, която впечатли цял свят.

Коста Каракашян е роден в Пловдив и е само на 24 години, а вече успя да привлече вниманието на световната публика с таланта си.

От малък се занимава със спортни танци и на 18-годишна възраст е поканен да танцува във виетнамското издание на Dancing Stars. Участието променя и стила му – започва да се ориентира повече към съвременните танци.

Възпитаник е на нюйоркския Колумбийски университет. Живял е в Канада, Германия, Норвегия, Виетнам и Япония.

“В България нямах среда, в която да мога да открия себе си и ми отне доста време в чужбина. Днес наблюдавам борбата ни за равноправие във световен план и смятам, че всички хора заслужаваме да живеем и да обичаме спокойно”, разказва Коста.

Това, което привлече вниманието на световната публика е първият му документален филм “Waiting for Color“.

В него с помощта на танца си, той разказва за преследването на хора заради сексуалната им ориентация. Това е проблем в Чечня от няколко години насам. Като член на ЛГБТИ обществото той има активно мнение по въпроса и е искал да направи, каквото може, за да помогне да му се даде повече гласност.

Във видеото можем да видим Коста да изпълнява абстрактни движения, които заедно сформират хаотично, но красиво изпълнение. То перфектно разказва историята, която четем в субтитрите.

Вижте видеото му по-долу. 

Към момента няй-големите му проекти са два музикални клипа в Ню Йорк и Норвегия. Има още няколко идеи, които се надява да изпълни до края на годината. Казва, че ще продължава да твори и да се опитва да бъде активен в соцалиално важните теми от съвремието.

Любовта вдъхнови Елен Колева да танцува

Лесни домашни тренировки, вдъхновени от танците

Popular