Джулия Робъртс: “Истинската любов не идва при вас, тя е вътре във вас.”

Харизматична, чаровна, талантлива, вдъхновяваща, забележителна жена и актриса – това е Джулия Робъртс.

Днес тя празнува своя 50-ти рожден ден. Една от най-скъпоплатените и успешни съвременни актриси, носителка на “Оскар” за най-добра женска роля във филма “Ерин Брокович” и притежателка на една от най-лъчезарните усмивки в Холивуд, тя има способността да завладява сърцата на всички, до които се докосне.

Джулия Робътс играе 26 роли в 10 минути

Родена в Атланта, Джорджия в семейството на актьорите Бети Лу Бередемус и Уолтър Грейди Робъртс. Във вените й тече английска, шотландска, ирландска, уелска и шведска кръв. Има по-голям брат – Ерик (който също се изявява успешно на кино сцената и сестра Лиза. Като дете Джулия иска да стане ветеринар, но след като завършва училище, заминава за Ню Йорк. Там тя започава да се изявява като модел, а по-късно и като актриса. Джулия става известна с ролята й в “Хубава жена”, където си партнира с Ричард Гиър.

Днес Джулия е категорична, че е “напълно щастлива в живота си”. “Обичам всичко в него,” казва тя и няма как да е иначе. Тя е една наистина забележителна дама, която успява да съчетава работата със семейството, да бъде едновременно актриса, съпруга, майка на три деца и вдъхновение за хиляди жени по света! Затова и днес може да почерпим вдъхновение и мъдрост от нея:

“Ако обичаш някого, кажи му го още сега – на глас. Иначе моментът просто отминава.”

“Истинската любов не идва при вас, тя е вътре във вас.”

“Колкото повече остарявам, толкова повече разбирам, че животът е крехък. Мисля, че това е добра причина да ставам от леглото с радост всеки ден.”

Джулия Робъртс с признание за депресията

“Изборите си в живота ги правя на базата на инстинкта си. И в малкото случаи, когато не съм му се доверявала, съм съжалявала след това.”

“Колкото и хубаво да изиграеш героя си, накрая се прибираш вкъщи при себе си.”

“Аз съм обикновен човек, който има необикновена работа.”

“Разбираш, че е любов, когато желаеш другият да е щастлив, независимо дали ти самият си част от това щастие.”

“Невероятно е какво може да се случи, когато просто прегърнеш човек.”

“Иска ми се отново да бъда малко момиченце, защото ожулени колене се лекуват по-лесно, отколкото разбито сърце.”

“Всички ние имаме различни чувства и мисля, че… нашите определения за любовта, брака и честта се променят с възрастта, когато научаваме повече, когато се познаваме по-добре. Това е един вечно променящ се урок.”

“Просто искам да отбележа, че не само присъствието на велики учители оформя живота ни. Понякога липсата на велики учители и пренебрежението може да окаже също толкова важно влияние в развитието на някого, колкото и похвалите.”