Цветовете, който намалят стойността на жилището ни

Ако кухнята ви е червена, а холът жълт или розов, домът ви ще се продава на по-ниска стойност.

Независимо дали смятате да продавате дома си и търсите как да повишите пазарната му стойност, или просто искате да накарате апартаментът ви да изглежда по-скъп, има някои цветове, които да избягвате.

Това разкри скорошно проучване от Zillow. Според изследванията на подсъзнателно ниво търсим определени цветове във всяка стая и според тях цената на жилището ни може да се увеличи или намали.

Например в случая на банята и тоалетната повечето хора оценяват светлосиньото като цвят, за който биха платили повече. И по-точно според проучването с този цвят повишаваме сумата на жилището с 1.6%. Точно обратният ефект имат ярки цветове като жълто, зелено и розово.

За кухнята светлите цветове повишават сумата, като бялото и светлосивото стоят най-високо в класацията. Но за сметка на това яркочервената кухня може да намали сумата на обекта с цели 1500 долара.

При холовете най-предпочитаният цвят безспорно е сивият, но ако искате да експериментирате, можете да заложете и на бледозелено, както и на бяло. Не използвайте обаче розово и яркожълто, които намалят стойността на жилището.

Същите цветове карат и спалнята да изглежда по-евтино, но за тъмносиния цвят купувачите са готови да платят повече.

Как да изберем подходящите тапети за спалнята?

Populartips