Най-добрите цветове за всекидневна, които да използвате през 2021 година

Изборът на цветовете за стените в интериора на хола ви е важна стъпка, която не трябва да се пренебрегва.

Когато избирате най-добрия цвят, трябва да запомните, че това е пространство, в което ще се връщате след работа, за да се отпуснете и най-вероятно ще прекарвате най-много време в него. Разбира се, важно е да търсите цветова гама, която привлича вниманието, но същевременно създава успокояваща атмосфера.
За да ви помогнем да преминете през избора на подходяща цветова гама, заедно с интериорния дизайнер на Моми Студио – Антония Саранеделчева ще споделим с вас кои са актуалните тенденции в избора на цветове за хола през 2021 година.

Индустриална, но топла всекидневна

Изненада! Според много интериорни дизайнери бялото е най-популярният избор за цвят на хола през тази годината. Въпреки че в миналото белите стени са били определяни като скучни, изглежда тази година ще се даде повече приоритет на по-релаксиращта и създаваща спокойствие атмосфера.

Всички знаем, че бялото е универсално, то спокойно може да се комбинира със широк спектър от стилове на мебели и естетика на дизайна. Така че дори ако вкусът към вашия интериорен дизайн се промени с течение на времето, не е нужно да се притеснявате, че трябва да пребоядисате стените си.

Бялото е много благоприятен цвят, на който можете да предадете по-топло звучене, ако изберете жълто осветление. Можете също така да го съчетаете с бяло осветление и цветни аксесоари.

Модерните сиви нюанси от друга страна ще бъдат идеята за топ цветове тази година, създавайки модерен и елегантен външен вид. Те създават по-съвременен външен вид, който се отдалечава от традиционните изцяло бели стени.

Меки приглушени неутрални цветове

Неутралните цветове, никога не излизат от мода, но през 2021 г. преминаваме покрай сивото и бежовото. Някои от най-добрите цветове за дневни през тази година включват нюанси на лешник, ментово зелено и златисто жълто.

Тези нюанси са идеални за тези, които искат неутрален цвят за цялата къща. Опциите при комбинации с мебелите също са неограничени, но те добавят по-уютно усещане от изцяло белия дом. По-топлите неутрални тонове са отличен избор за модерните стилове в интериорния дизайн.

Черни

През тази година все повече собственици на жилища се доверяват на дизайнерите, които не се притесняват да избират по-тъмни цветове като тъмносиньо или черното за интериора на дома си. Според специалистите тренди цвят тази година за хола ще бъдат наситените цветове в тъмносиньо и черно, който ще се използват при акцентните стени в интериора.

Мястото на скандинавския дизайн в съвременното жилище

Подобно на нашите класически неутрални цветове, по-тъмните нюанси се съчетават добре с кремаво – жълти нюанси, създавайки за по-топло усещане или със сиви и бели за по-изчистен вид. Собствениците на жилища стават все по-смели с избора си на цветове в хола. Докато преди години една черна, тъмна стена беше немислима, възходът на нови стилове като индустриалния дизайн помага на хората да бъдат по-креативни.

Черните, тъмносините или зелените цветове могат да бъдат отлични цветове за акцент в хола, които модернизират пространството.

Нежни розови нюанси

Предстои да видим експлозия от алени тонове в дневните. Отново актуални ще бъдат светлите нюанси на лавандула, розово и кремаво. Освежаваща алтернатива на вашите класически бели или бежови цветова, тези меки, въздушни тонове ласкаят всички пространства и се комбинират добре с други цветове.

Светлозелени

Въпреки че тазгодишните идеи за боядисване в хола са смели и дръзки, има варианти и за тези от вас, които търсят приглушения вид в интериора. Светлозеленият цвят може да свърши страхотна работа в хола особено сега, когато прекарваме толкова много време на закрито.

Маслиненозелено е идеално за всеки, който е готов да експериментира с по-наситен цвят. Той е идеален за тези от вас, които искат всекидневната им да създава вдъхновено усещане за природата в дома. Зелените цветове създават успокояваща атмосфера и чувство за пълен релакс. Нещо, което всички много обичаме да имаме в пространството на хола си. От друга страна зеленото винаги ще бъде чудесен цвят за акцентна стена в хола, създавайки по-цветно настроение тази година.

Светлосиньо

Той е вечен, приспособим и винаги успокояващ за гледане. Чудесен вариант да внесете в дневната си привличащи вниманието нюанси на синия цвят, от най-светлия до най-наситения.

Тези цветове изключително усещане за комфортна елегантност. Успокояващият нюанс на синьото може незабавно да ви пренесе на друго място. Сякаш сте на морския бряг.

Hero Slidertips