13 уникални декорации за коледното дръвче

7. Pink мания

Това е една типично момичешка елха, при която всичко е в розово. Тук специално е заложено на бледо-розовите гирлянди, докато играчките са в по-тъмен нюанс и са поставени само тук-там за акцент.

8. Орнамент под елхата

Може да разнообразите коледното дръвче и като заложите на орнамент, който е поставен под него. Това може да бъде къщичка с изобразяване на раждането на Исус, или фигурки на Дядо Коледа, със Сенжанка и джуджетата.

9. Надписи

Обикновено венец с надпис “Весела Коледа” е запазен за камината. Тук обаче е даден вариант, при който е видно, че изглежда страхотно и на дървото.

10. Чуден гирлянд

Забравете за традиционните коледни гирлянди и заложете на такъв от… зебло. Ако не намерите такъв в магазините, може да си направите у дома, като за завършек го напръскате със залтист спрей за по-бляскав ефект.

11. Заменете коледната звезда

Ако искате уникално коледно дръвче тази година, забравете за звездата на върха на елхата и заложете на старинен дървен край на корниз.

12. Звездички

Гирляндите са най-важния елемент в украсата на една елха. Ако искате нещо различно и забавно, заменете традиционните със собственоръчно направени венци във форми по ваш вкус – звезди, луни, цветя… всичко, което въображението ви роди. 

13. Метален лист

Замисляли ли сте се да добавите лист от някое цвете или дърво? Ако не откриете метални такива в магазините, то може да си направите у дома, като вземете едно листо и го напръскате със сребрист или златист спрей.

15 мига Коледа: тези малки, сладки детайли
Как да влезем във форма за Коледа?