13 уникални декорации за коледното дръвче

Тази година по време на Коледните празници сме решили да заложим на нещо различно и уникално.

Това се отнася най-вече за декорацията на интериора на дома и коледните елхи не са изключение. Вместо обаче да заложим на класиката, този път ви предлагаме няколко уникални варианта за украса на елхата. И ви предупреждаваме: ще ви е трудно за изберете само едно от предложенията!

1. Украсата на дръвчето и подаръците да съвпадат

Координирайте украсата на елхата с тази на подаръците. Един страхотен вариант е хартията на венеца да е същата като опаковъчната хартия. Много лесен за откриване е карирания вариант или ако искате може да заложите на хартия в бордо.

2. С цветовете на дъгата

Лайм, тюркоаз, златно и розово стояът също толкова добре и празнично, колкото и традиционните червено и зелено. Пък и са нещо различно и неочаквано. Може да вземете пример и от цветовата схема на стаята си и да координирате цветовете на играчките върху елхата с нея.

3. Черно и бяло

Както малката черна рокля, тази класическа цветова схема никога няма да излезе от мода. Блогърът и дизайнер Хедър Фрийман показва един страхотен и изискан вариант с елха, обсипана с черно-бели орнаменти. Черешката на тортата са златистите играчки, пръснати тук-там.

4. Зигзагообразни гирлянди

Копирайте тази идея и сложете зигзагообразен гирлянд върху вашето дърво. Изглежда толкова новаторско и забавно.

5. Спирала

Това дърво е уникално поради две неща – спираловидните висящи ленти и хартиените думи, сложени хоризонтално на елхата.

6. DIY пола

Ако искате да скриете основата на своята елха, това предложените е точно за вас. Може с хартия или плат да направите една своеобразна пола с ресни по края.

Продължава на стр. ii