Как да прекараме Коледа в замъка Уиндзор?

Възможно е да празнуваме Коледа в замъка Уиндзор дори и като обикновени туристи. Вратите на кралската резиденция, най-старият и най-големият обитаван замък в света, основан от Уилям Завоевателя през 11-ти век и дом на 40 крале и кралици, ще бъдат отворени от 24 ноември 2022 г. до 2 януари 2023 г. Очаква се коледната премяна на замъка да бъде по-пищна и празнична от всякога.

През 2020 г. кралицата прекара Коледа точно в Уиндзор. За случая масата в държавната трапезария бе подредена с голям сервиз, състоящ се от 5000 части, включително чинии, прибори за хранене, чаши и сребърни свещници.

Най-красивите дръвчета в Уиндзор

В залата “Сейнт Джордж” в замъка ще бъде позициониран и традиционният шестметров смърч Nordmann, отгледан близо до Големия парк Уиндзор и украсен със стотици преливащи се орнаменти.

Светеща коледна елха също ще краси Crimson Drawing Room, една от най-разкошните стаи в замъка и част от Semi-State Rooms. Първоначално създадени като частни апартаменти за Джордж IV и използвани от членовете на кралското семейство за официални забавления, полудържавните стаи ще бъдат отворени за посетители по случай коледните тържества.

Камарата на Ватерло, едно от най-големите и впечатляващи помещения в замъка, ще бъде домакин на изложба на декоративни предмети от Кралската колекция.

За посетителите на Undercroft Café на замъка ще се предлага специално празнично меню през целия месец декември. А през първите три уикенда на коледния месец, семействата, посещаващи кралската резиденция, могат да участват в занаятчийски дейности и семинари, които изследват как хората през Викторианската епоха са празнували Коледа.

Тези, които ще посетят замъка на 8,9 и 12 декември, ще могат да присъстват на традиционните песни на местната общност и училищните хорове под коледната елха в залата „Сейнт Джордж“.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Кралица Елизабет II бе официално погребана в Уиндзор