ТОП 7 на живописните плажове в Сицилия

Не само Сардиния и Пулия са подходящи за плажна почивка в Италия. Сицилия също е идеалната дестинация за пътуване, особено ако искате да се отдадете на плажен релакс. Или пък да се насладите максимално на прекрасните сицилиански плажове? А защо не и да изживеете незабравими мигове с любими хора? Тогава е най-подходящо да планирате вашата ваканция в Сицилия извън основния туристически сезон или по празниците.

Мондело край Палермо

Недалеч от Палермо, между Монте Пелегрино и Монте Гало, се намира живописният плаж на Мондело – бляскав морски курорт. Тук е особено спокойно извън сезона – тогава можете да се насладите необезпокоявано на кристално чистата вода и около 1,5 км. дълъг фин, бял пясъчен плаж, както и на шикозната крайбрежна алея с многобройни барове и ресторанти.

Фотография: Unsplash.com

Заливът Скопело

Около Скопело ще откриете живописни заливи със замечтани плажове, които излъчват карибски усет. Към белия фин пясък се присъединява блестяща тюркоазена вода. Перфектното място за незабравим ден на плажа! Заливът е заобиколен от причудлив скален пейзаж. Обичате ли да правите снимки? Тогава ще останете много очаровани от този плаж в Сицилия.

Фотография: Unsplash.com

Изола Бела край Таормина

Край Таормина Маре, необикновеният залив Изола Бела ви очаква с много фотогеничен плажен фон. Белият каменист плаж води като „пясъчен мост“ до малкия остров Изола Бела, който е защитен. Насладете се на дълбокото синьо, кристално чисто море и блестящия бял пясъчен плаж. А защо не се полюбувате на подводния свят, докато се гмуркате с шнорхел? И още нещо полезно – Таормина Маре и Таормина са свързани с лифт помежду си.

Фотография: Unsplash.com

Джардини Наксос край Таормина

Харесвате ли тичането по плажа? Можете да преминете през Изола Бела, само на няколко километра от плажа на Джардини Наксос. Най-дългият плаж, близо до Таормина, е разположен в живописен залив и предлага разнообразие от леки пясъчни до скалисти плажове. Фотографите сред Вас ще се забавляват особено много тук.

Този плаж е много популярен за шнорхелинг и гмуркане. Както всички останали, и той е много нашумял сред местното население, особено през летния сезон. Тук също е доста спокойно извън сезона. Специален акцент е гледката към внушителната Етна.

Фотография: Unsplash.com

Сан Вито ло Капо на северозапад

Монте Монако величествено бди над друг сицилиански рай на плажа,а именно наподобяващия карибски плаж – Сан Вито ло Капо в северозападна Сицилия. Около 3 километра дълъг, заливът ви очаква с кристално чиста, изумрудено зелена вода. Семейства с малки деца също ще оценят това райско местенце. Белият и фин пясъчен плаж нежно се слива с морето.

Фотография: Unsplash.com

Плажът Чефалу

Зелените хълмове и характерни сицилиански къщи се нареждат като декор на този красив плаж, който е на около 1 час път с кола от Палермо. Ако искате да си починете от слънчевите бани и сърфа, то тогава посещението в центъра на града си струва. И за промяна на гледната точка на залива, изкачването до варовиковите скали Рока ди Чефалу си заслужава. Но не забравяйте удобни обувки.

Фотография: Unsplash.com

Елоро край Ното

Обичате ли естествените, девствени плажове, далеч от суматохата на града? Тогава можете да откриете своето мечтано кътче на плажа в Ното. До него може да се стигне от северния вход на природния резерват Вендикари. Очакват Ви гладка вода и златист пясък.

Фотография: Unsplash.com

ВИЖТЕ ОЩЕ: Топ 3 дестинации за лятна почивка