Кулинарен уикенд: Освежаваща студена супа Гаспачо

Идеална за горещите летни дни, тази студена супа Гаспачо комбинира в себе си свежи сезонни зеленчуци. 

Перфектен вариант за лека вечеря или разхлаждащ обяд, супата се приготвя само за 40 мин. и се съхранява лесно в хладилник. 
Какво ви е нужно 
5-6 големи домата, нарязани на ситно и смачкани в купа
2 скилидки обелен чесън
1 голяма глава лук
1 голяма краставица, обелена и нарязана на ситно
1 зелена чушка, нарязана на ситно
1 с.л. свеж сок от лимон
1/2 с.л кимион
сос табаско, на вкус
сол и пипер, на вкус
Как да я приготвите
Нарежете главичките лук, а след това ги смачкайте върху дъската с помощта на дръжката на ножа. Смесете всички съставки в голяма тенджера, без табаското, солта и пипера. Разбъркайте добре. Супата трябва да е гъста, но ако все пак ви се вижда прекалено, добавете малко студена вода. Добавете соса табаско, солта и пипера. 

Ако желаете можете да добавите и други свежи подправки, като мента и босилек. Поставете супата в хладилника и сервирайте студена. Количеството е достатъчно за 6 порции. 

Доматена крем супа с тортелини

Мъфини с парченца шоколад
Пригответе си супа минестроне
Супа с печени червени чушки и картофи