Есенна супа с кестени и гъби

Днес ви предлагаме да опитате една вкусна есенна супа с кестени и гъби.

Топлото и питателно ястие е истинска благина и за небцето, и за душата в студеното време.

Необходими продукти:

  • 100 г сварени и почистени кестени
  • 1 голям сладък картоф, нарязан на кубчета
  • 2 моркова
  • 200 г бели гъби нарязани на филийки
  • 2 глави лук, нарязани на шайби
  • 1 голяма глава лук, нарязана на ситно
  • 1 скилидка чесън
  • прясна мащерка
  • 1,2 л зеленчуков бульон (или пилешки)
  • 2 с.л. зехтин
  • сол и пипер

Приготвяне:

  • В незалепваща тенджера запържете лука и чесъна със зехтина и добавете гъбите, морковите и сладкия картоф.
  • Добавете сол и пипер на вкус, заедно с мащерката и кестените и сотирайте за още 5 минути.
  • Долейте зеленчуковия бульон, покрийте и варете за около 40 минути. След това пасирайте сместа до получаване на хомогенна смес. Ако супата стане твърде гъста, добавете по желание още бульон. 
  • Супата може да бъде сервирана с малко прясна мащерка отгоре.