Пица във формата на сърце

Имаме специална рецепта, която е сравнително лесна, но в същото време и много впечатляваща.

Необходими съставки:

  • 1 1/3 чаша топла вода;
  • 1 пакетче инстантна суха мая;
  • 1 ч.ч. захар;
  • 2 суперни лъжици екстра върджин зехтин;
  • ¾ ч.л. сол;
  • 3 ½ чаши универсално брашно;
  • ½ чаша доматен сос;
  • Настъргана моцарела.
  • Колбас по избор.

Фотография: Pexels.com

Начин на приготвяне на пица във формата на сърце:

В миксер купа разбъркваме внимателно топлата вода, маята и захарта. Добавяме зехтина, солта и брашното и разбиваме на ниска скорост 2 минути.

Набрашняваме плота и месим в рамките на 3-4 минути. Тестото трябва да е меко.

Купата се намаслява леко, след което оставяме тестото да втаса. Покриваме със стреч фолио или чиста кухненска кърпа и оставяме да втаса за около 60-90 минути, или докато удвои обема си.

Фотография: Pexels.com

Загряваме фурната на 240 градуса и леко намасляваме тавата. Разделяме тестото на две и с ръце оформяме сърце или изрязваме желаната от нас форма, като отново набрашняваме внимателно. Прехвърляме тестото в тавата и леко намазваме повърхността й с малко олио.

Слагаме доматения сос, моцарелата и желаните от нас съставки и печем около 12-15 минути.

Приятен апетит!

Фотография: Freepik.com

ВИЖТЕ ОЩЕ: Най-вкусната шоколадово-бананова торта