Пене с маслини и пармезан

А ако искате лека храна, нашата рецепта за пене с маслини и пармезан е идеалната идея. Определено е най-доброто, което можем да си представим, и то точно след коледните празници.

Необходими съставки:

  • ½ кг. пене;
  • 1 кутия маслини Каламата;
  • ½ чаша каперси;
  • ½ чаша зехтин;
  • 4 малки домата /нарязани/;
  • 1 ситно нарязан лук;
  • 2 скилидки чесън /нарязани на ситно/;
  • ½ с.л. риган;
  • 1 чаша вода;
  • Сол;
  • Пипер;
  • Пармезан.

Фотография: Pexels.com

Начин на приготвяне на пене с маслини и пармезан:

Нека започнем с измиването на каперсите, след което с тяхното изцеждане. След това продължаваме с изсипването на зехтина в тиган и със запържването на лука за 3 до 4 минути.

Добавяме маслините, доматите, каперсите, чесъна, водата, солта и черния пипер и ги оставяме да врат около 15 минути.

Фотография: Freepik.com

Сваряваме пенето в тенджера, като следваме инструкциите, обозначени на опаковката. Отцеждаме ги и ги поставяме в тенджерата със соса.

Всичко това се разбърква с дървена лъжица, а след това е готово за поднасяне. А нека не забравяме и поръсването с пармезан.

Приятен апетит!

ВИЖТЕ ОЩЕ: Рецепта за канелени рулца