Лазаня със спанак и сирене

Ако сте любители на италианската кухня, предлагаме ви една вкусна и полезна лазаня със спанак и сирене. По време на пости, може да използвате тофу вместо краве сирене.

2 чаши сирене рикота
1 чаша настъргано сирене моцарела
1 чаша настъргано сирене от три вида
1 яйце, леко разбито
1 плик замразен спанак, размразен, нарязан и добре изцеден
Сол и пипер на вкус
2 чаени лъжици сух риган
1 буркан сос за паста
Юфка за лазаня

Загрейте фурната предварително на 180°. В голяма купа смесете рикотата, ½ чаша моцарела, ½ чаша от сместа с трите сирена, яйце, спанак, сол, пипер и риган. В друга купа смесете останалата част от моцарелата и половината чаша смес от три сирена.

В тава изсипете 1 чаша от соса, след това един слой от юфката, един слой от сместа рикота и спанак. След това повторете слоевете в същия ред. Най-отгоре трябва да остане сосът и настърганото сирене. Изсипете една чаша с вода по ръбовете на тавата, след това покрийте с пергаментна хартия. После завийте плътно с фолио. Печете за час и петнайсет минути. След като извадите тавата от фурната, оставете я настрани за 15 минути преди да сервирате.

Лесна формула за винаги перфектен салатен дресинг

Паста с аншоа, домати и чесън

Не пренебрегвайте пастата, ако искате да отслабнете