Паста с аншоа, домати и чесън

В късния петъчен следобед имаме нужда от нещо наистина вкусно, но и едновременно лесно за приготвяне за един страхотен завършек на работната седмица.

А какво по-добро от една паста и чаша вино в допълнение към нея?

Необходими продукти:

400 г спагети
Зехтин
3 скилидки чесън
1 суха люта чушка
50 г филе от аншоа
200 г черни маслини без костилки
3 с.л. каперси
250 г чери домати
сол и черен пипер
босилек

Начин на приготвяне:
Нарежете на ситно филето от аншоа, лютата чушка и чесъна и ги запържете за около 2-3 минути. Нарежете на половинки чери доматчетата, а маслините и каперсите – на ситно. Добавете ги към аншоата, чушката и чесъна, и разъбркайте.
През това време сварете спагетите в тенджера с вряща подсолена вода. Прецедете ги и ги добавете в тигана към другите продукти. Запазете малко от водата, в която са врели спагетите и я добавете към спагетите. Разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер. Поръсете листа босилек и сервирайте.

Паста с тиква и сирене рикота
Лазаня с четири сирена
Салата с паста, моцарела и пармезан