Днес приготвяме… нахут с ориз

Днес ви предлагаме рецепта за леко, постно пролетно ястие – нахут с ориз.

Продукти:
250 г нахут

1 чаена лъжичка сода за хляб
малко зехтин
½ чаша оризова супа

сол
пипер
накълцан магданоз

Приготвяне: 

От предишната вечер накисваме нахута във вода. На сутринта го измиваме и го слагаме в тенджера със сода за хляб да се свари. Когато нахутът е почти сварен, го слагаме в тенджера с малко мазнина (да покрива дъното й) и разбъркваме, докато мазнината се абсорбира. Добавяме солта, пипера, 2 чаши вода и ориза и готвим за около 15 минути. Добавяме още вода, ако е необходимо. Преди сервиране поръсваме с пипер, накълцан магданоз и настъргана лимонена кора.
Пълнозърнеста паста с брюкселско зеле, сирене и картофи
Скумрия на фурна с доматен сос
Пикантен омлет по пакистански
Напитките на звездите за детокс и гладка кожа