Рецептата на Криси Тийгън за пиле с моцарела

Книгите на Криси Тийгън предлагат много интересни рецепти и тази за любимото й пиле с моцарела е може би перфектна за романтична вечеря без повод.

Това пиле с моцарела е любимо в къщата на Криси – тя казва, че нарича това ядене “храна като на спа”, защото е луксозно и вкусно. Любимата й част? Когато разреже месото и от него потече разтопено сирене… Може и на нас да стане любимо ястие в такъв случай.

За да си направите 4 порции от него, ще ви трябват:

4 пилешки гърди

1 чаша брашно

4 големи яйца

2 чаши натрушен сух хляб

1 чаша настъргана моцарела за готвене

Балсамико

Зехтин

сол, черен и червен пипер на око

сирене Пармиджано, по желание

Приготвяне:

Начукайте пържолите и ги овкусете с подправките. В три различни купички пригответе разбитите яйца, натрошения хляб (може и да го заместите с галета) и брашното. Овкусете съдържанието на всяка купичка със същите подправки.

Поставете малко от моцарелата върху едната част от пържолата и загърнете сиренето с месото като в джоб. Намокрете краищата на пилето и притеснете двете части на пържолата, за да се захлупи.

Сега внимателно потопете пилето в брашното, после в яйцето и накрая в хляба. След това изпържете месото до покафеняване за около 3 минути от всяка страна. После поставете пилето в тавичка с хартия за печене и го сложете в предварително загрята фурна за още 15 минути.

В това време подгответе гарнитурата – можете да добавите всичко, което пожелаете, но Криси предпочита комбинацията от рукола и домати. Върху зеленчуците или вашата гарнитура по избор сервирайте готовото месо и настържете малко пармезан отгоре. Поръсете с допълнително сол, балсамико и зехтин, по желание.