Печено пиле терияки

За почитателите на кулинарните изкушения събота е идеалният ден, в който да опитат нещо ново и нетрадиционно.

Оставяме настрана за момент добре познатата ни българска кухня и ви предлагаме рецепта за печено пиле терияки.

Необходими продукти

1 с.л. царевично нишесте
1 с.л. студена вода
1/2 чаша захар
1/2 чаша соев сос
1/4 чаша оцет
1 скилидка чесън, счукан
1/2 ч.л. настърган джинджифил
1/4 ч.л. смлян черен пипер
12 пилешки бутчета без кожа

Начин на приготвяне

Сложете малък тиган на среден огън на котлона, вътре изсипете нишестето, водата, захарта, соевия сос, оцета, чесъна, джинджифила и черния пипер. Оставете го да къкри, като разбърквате редовно, докато сосът се сгъсти. Загрейте предварително фурната на 220 градуса. Поставете пилето в леко намаслена тавичка. Намажете го със соса отгоре, обърнете го и намажете и отдолу. Печете в предварително загрятата фурна за около 30 минути. Обърнете парчетата и отново печете за около 30 минути, докато пилето вече не е розово и сосът се избистри. На всеки 10 минути по време на печенето отново мажете със соса.

Хрупкави картофки с песто
Мариновани скариди на грил
Хрупкаво пиле с масло