Печени пилешки крилца

Почти няма човек, който може да устои на прясно изпържените, хрупкави и сочни пилешки крилца. Проблемът е, че те са твърде мазни и съдържат много калории, което при редовна консумация, се отразява зле на талията. Затова ви предлагаме една също толкова вкусна, но здравословна алтернатива – печени пилешки крилца.

Правим едно важно уточнение: когато приготвяте пилето, трябва да го овкусите и замразите през нощта, за да поеме добре от всички подправки.

Какво ви е необходимо?

За пилето:

8 пилешки крилца

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. сладка паприка

1/2 ч.л. подправка за пиле

1/4 ч.л. чесън на прах

1/8 ч.л. черен пипер

1 ч.ч. мътеница

Сокът от половин лимон

За панировката:

2/3 ч.ч. хлебни трохи

1/2 ч.ч. натрошен корнфлейкс

2 с.л. пармезан

1 1/2 ч.л. сол

1 ч.л. магданоз

1 1/2 ч.л. сладка паприка

1/2 ч.л. лук на прах

1/2 ч.л. чесън на прах

1/4 ч.л. чили н прах

Как да си ги приготвите?

За пилето: В средно голяма купа, овкусете пилето със сол, паприка, подправката за пиле, чесъна и черния пипер. Излейте мътеницата и лимоновия сок и замразете от 6 до 8 часа през нощта.

За панировката: След като пилето е преседяло в хладилника, го извадете и се заемете с панировката. В не дълбока купа, смесете хлебните трохи с корнфлейкса, пармезана, солта, магданоза, паприката и 3те подправки на прах. Потопете всяко крилце в тази суха смес и го оваляйте добре.

Подредете всички крилца на предварително намазнена тавичка и печете в фурната на 200 градуса, около 40 минути или докато не получи златиста коричка.

Бон апети!

Снимки: Two Peas And Their Pod