Мариновани скариди на грил

Пригответе си нетрадиционно ястие със скариди с апетитна марината.

Невероятна вкусна марината, която променя добре познатия вкус на скаридите и внася разнообразие начина на приготвяне. Въпреки че се слага пипер от лютите чушки кайен, скаридите не стават люти, а вкусът много леко загатва за щипка пикантност, която ще ви се услади.

Необходими продукти

3 скилидки чесън, счукан
1/3 чаша зехтин
¼ чаша доматен сок
2 с.л. оцет
2 с.л. лъжици пресен босилек, накъсан на дребно
½ ч.л. сол
¼ пипер от кайен
1 кг пресни скариди, обелени

Шишчета

Начин на приготвяне

В голяма купа смесете чесъна, зехтина, доматения сок и оцета. Подправете с босилека, солта и пипера. Добавете и скаридите в купата и разбъркайте, докато скаридите се овалят в подправките. Покрийте и оставете в хладилника за 30 минути до 1 час, като периодично разбърквате. Загрейте скарата на средна температура. Набучете скаридите на шишчетата близо до главите и опашките. Намаслете леко грил решетката. Запечете скаридите за около 2-3 минути от всяка страна или докато станат непрозрачни.

Задушени миди със сметана, узо и копър

Препечен хляб с рикота и мента
Днес готвим пикантно: пържен ориз с къри