Рецепта за кюфтенца от тиквички

Днес сме ви приготвили една много лесна и вкусна рецепта за кюфтенца от тиквички, които можете да сервирате както за предястие, така и за основно ястие.

Необходими съставки:

  • 1 кг. средни тиквички;
  • 2 яйца;
  • 250 гр/ фета сирене /натрошено/;
  • ½ връзка копър /нарязан/;
  • ½ връзка насипен магданоз;
  • 100 гр. стандартно брашно;
  • 50 гр. брашно с набухвател;
  • Зехтин;
  • Сол;
  • Пипер.

Фотография: Unsplash.com

Начин на приготвяне:

Първо настъргвате тиквичките на ренде и ги изцеждате много добре. След това ги слагате в цедка, посолявате ги и ги оставяте за около 10 минути да се отцедят напълно.

Сложете настърганите тиквички, яйцата, сиренето фета, двата вида брашно, копъра, магданоза, солта и черния пипер в голяма купа и разбъркайте добре с ръце.

Ако сместа е рядка, трябва да добавите малко брашно. Оформете кюфтетата и ги притиснете леко преди да ги набрашните.

Фотография: Unsplash.com

След това изсипете умерено количество зехтин в голяма тава и изчакате да се загрее. Слагате кюфтенцата за 2-3 минути, като ги обръщате, за да добият цвят и от двете страни.

За финал ги изваждате с решетъчна лъжица и ги нареждате в чиния, предварително подготвена с домакинска хартия, за да попие мазнината.

Е, кюфтенцата от тиквички са вече готови за хапване.

Приятен апетит!

Фотография: Pexels.com

 ВИЖТЕ ОЩЕ: Рецептата за шотландски палачинки на кралица Елизабет