Днес сме ви приготвили една много лесна и вкусна рецепта за кюфтенца от тиквички, които можете да сервирате както за предястие, така и за основно ястие.
Необходими съставки:
- 1 кг. средни тиквички;
- 2 яйца;
- 250 гр/ фета сирене /натрошено/;
- ½ връзка копър /нарязан/;
- ½ връзка насипен магданоз;
- 100 гр. стандартно брашно;
- 50 гр. брашно с набухвател;
- Зехтин;
- Сол;
- Пипер.
Фотография: Unsplash.com
Начин на приготвяне:
Първо настъргвате тиквичките на ренде и ги изцеждате много добре. След това ги слагате в цедка, посолявате ги и ги оставяте за около 10 минути да се отцедят напълно.
Сложете настърганите тиквички, яйцата, сиренето фета, двата вида брашно, копъра, магданоза, солта и черния пипер в голяма купа и разбъркайте добре с ръце.
Ако сместа е рядка, трябва да добавите малко брашно. Оформете кюфтетата и ги притиснете леко преди да ги набрашните.
Фотография: Unsplash.com
След това изсипете умерено количество зехтин в голяма тава и изчакате да се загрее. Слагате кюфтенцата за 2-3 минути, като ги обръщате, за да добият цвят и от двете страни.
За финал ги изваждате с решетъчна лъжица и ги нареждате в чиния, предварително подготвена с домакинска хартия, за да попие мазнината.
Е, кюфтенцата от тиквички са вече готови за хапване.
Приятен апетит!
Фотография: Pexels.com
ВИЖТЕ ОЩЕ: Рецептата за шотландски палачинки на кралица Елизабет