Кулинарен уикенд: Солен чийзкейк с домати, маслини и патладжан

Възползвайте се от сезонните зеленчуци за един вкусен и бърз обяд.

Днес ви запознаваме с една по-необичайна идея, перфектна за летните дни, в които търсим да разнообразим менюто си. Независимо дали ще го наречете чийзкейк, омлет на фурна или киш, резултатът е обещаващо вкусен.

За да приготвите рецептата ще ви трябват: 

3 яйца

150 грама краве сирене

1/4 чаша готварска сметана

150 грама крема сирене

1 средно голям патладжан

6 чери домата, почистени и разполовени

10 черни маслини

1/4 чаша пресни листа риган

6 супени лъжици зехтин

сол и пипер

Приготвяне:

В предварително загрята фурна на 200 градуса в тавичка с хартия за печене сгответе нарязаните на половинки колелца патладжан с 4 супени лъжици зехтин и малко сол и пипер. Печете ги за около 20-25 минути, докато добият златист цвят.

В това време подгответе тавичка, като я намазните, за да не залепва или сложете алуминиево фолио или хартия за печене. В отделна купа разбийте яйцата, крема сиренето, готварската сметана и краве сиренето, докато не получите гладка и гъста смес – би трябвало да ви отнеме около пет минути.

Наредете готовите парченца патладжан в тавичката заедно с чери доматите, маслините и ригана, който можете да накъсате наравно навсякъде. След това изсипете яйчната смес. Отгоре можете да декорирате с няколко резена от зеленчуците или с риган. След това печете на 180 градуса за 30 минути, докато не получите златист загар. Накрая намажете чийзкейка с 1 чаена лъжица зехтин за финиш и сервирайте топло.