Кулинарен уикенд: Пиле с босилек, домати и моцарела

Летните вечери с ястия, направени със сезонни зеленчуци, са ни любимите. Затова ви споделяме една рецепта за пиле с босилек, която перфектно пасва на сезона.

Доматите с моцарела и босилек са всеизвестна комбинация, но когато прибавим към тях сочно пиле и прошуто, крайният резултат става дори по-добър.

За да си направите вкусната рецепта, ви трябва:

2 пилешки гърди без кост и кожа, нарязани на половина хоризонтално

8 тънки парчета прошуто

3 яйца, разбъркани

1 чаша пресен босилек

2 чаши чери домати, нарязани на половинки

2 глави чесън

3 парчета моцарела

сокът на един лимон

2 супени лъжици прясна мащерка

1/4 чаша зехтин

2 супени лъжици балсамико

2 чаши галета или хлебни трохи

сол и пипер на вкус

Приготвяне:

Втрийте счукан чесън, сол и пипер в пилешките гърди. На всяко парче поставете две листенца босилек и завийте пилешкото с по две парчета прошуто, така че да закрепите босилека.

Потопете пилето първо в яйцето, после в галетата, така че да е покрито изцяло и панирайте в зехтин на средно загрят огън за около 3-4 минути от всяка страна. Искаме да постигнем златен загар върху месото.

За маринованите домати смесете 3 супени лъжици зехтин, балсамикото, половин чаша босилек, мащерката, лимона и малко сол. Към тази смес добавете доматите.

Сервирайте като залеете пилешкото с марината и доматите, а моцарелата разкъсайте на парченца.