Кулинарен уикенд: Лесната фритата на Гуинет Полтроу

Гуинет Полтроу обича да експериментира в кухнятата с интересни, но лесни рецепти. Тази фритата изисква само 5 продукта, а резултатът е вкусно яйчено ястие.

Фритата е ястие, което не е толкова познато в България. Идва от Италия и се приготвя главно от яйца и зеленчуци, като може да се добавят и сирене и месо. Наподобява омлет, но приготвен на фурна, като така става дори по-лесно и бързо.

С тази рецепта може да се експериментира доста. Гуинет Полтроу е създала този вариант инцидентно, но резултатът се оказал много сполучлив.

За две порции ще ви трябват:

2 супени лъжици зехтин екстра вирджин

4 големи яйца, разбити

1/4 чаша нарязан лук

2 чаши листа от червено цвекло

сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

Загрейте фурната на 375 градуса. В тиган изсипете зехтина и изчакайте да се загрее, след това запържете лука до омекване. Добавете листата от цвеклото и ги гответе, докато не намалят размера си и не “увехнат”. Овкусете зеленчуците и прибавете разбитите яйца.

Ако тигана ви го позволява, директно го сложете във фурната да се запече. Ако не, прехвърлете в тава. Ще му отнеме около 10 минути да се приготви.

Кулинарен уикенд: Паста, без да не се чувстваме виновни

В случай че листата от цвекло не ви допадат, или не ви се намират такива, може да ги замените с други зеленчуци. Спанакът ще свърши също толкова добра работа.

Пикантен омлет по пакистански

Полезна закуска за различните зодии