Кулинарен уикенд: Хрупкаво пиле със зелен лук

Не се изисква много продукти да си направиш нещо вкусно. Това хрупкаво пиле е сочно, крехко и изисква 6 съставки.

Когато си помислим за зелен лук, главно се сещаме за салати или може би омлети, рядко обаче го виждаме в рецепта за хрупкаво пиле. Доверете ни се, комбото е страхотно.

За рецептата ще ви трябват:

2 големи пилешки гърди с кожа

1 глава зелен лук, нарязан на дребно

2 супени лъжици зехтин

1 супена лъжица разтопено масло

сокът на един лимон

розмарин (ако можете да намерите пресен, ароматът ще бъде още по-добър)

сол и пипер на вкус

Приготвяне:

Овкусете пилето с подправките и го поставете в загрят тиган със зехтина, като поставите страната с кожата надолу. Гответе така на средно висока температура, без да местите месото за около 6 минути. След като те изтекат, проверете дали се е образувала златно-кафява коричка и ако трябва продължете готвенето.

Когато сте достигнали желания цвят, обърнете пилето. Добавете, ако използвате такъв, свежия розмарин и преместете в тава в предварително загрята фурна за 20 минути. В това време може да сготвите лука със сока от лимона в същата мазнина, в която сте готвили до сега.

Като е готово, извадете пилето и към него добавете маслото и лука, заедно с мазнината от тигана. С лъжичка може да залеете от “соса” върху гърдите. Когато сервирате, можете също да добавите от сместа.

Приятен апетит!