Крехко пиле със спаначено песто

Крехкото пилешко със спанак и пармезан е идеалният обяд (или вечеря). Особено за дамите, които нямат много време да се завъртят в кухнята.

Необходими продукти:

2 броя пилешки гърди
60 г листа от бейби спанак
30 г печени кедрови ядки
2 с.л. пресен лимонов сок
1-2 ч.л настъргана лимонова кора
80 мл зехтин
сол и прясно смлян черен пипер на вкус
30 г прясно настърган пармезан

Начин на приготвяне:

Върху предварително сгрят на средна температура грил тиган разтопете масло. Преди да сложите пилето да се пече го овкусете със сол и черен пипер. Печете по 5 минути от всяка страна.

Смесете спанака, кедровите ядки, лимонената кора и лимоновия сок и ги овкусете със сол. Може да се използва кухненски робот, за да ги разбъркате, но трябва да се внимава сосът да не стане на пяна. Към получената смес добавете зехтина и ситно настъргания пармезан. Разбъркайте внимателно и след това изсипете в стъклена купа, захлупете и съхранявайте на студено.

След това нанесете обилно от сместа върху пилето и сервирайте.